Pederàstia a l'Església

L'arquebisbe de Tarragona fa cessar el rector que acompanyava l'exrector de Constantí

Josep Maria Font, actualment a Arbeca (Lleida), era amb Llagostera als refugis en què aquest va abusar d'escolans

zentauroepp46830594 constant190205161802

zentauroepp46830594 constant190205161802 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha fet cessar aquest dimecres el rector de la parròquia d’Arbeca (Lleida) i altres poblacions lleidatanes, Josep Maria Font, l’endemà de també apartar de les seves funcions el rector de Constantí (Tarragona), Francesc Xavier Morell, els dos presumptament involucrats en tocaments a menors. Font era amb Pere Llagostera als refugis en què aquest va abusar d’escolans.

L’arquebisbe ha firmat aquest dimecres el document en què aparta del servei el sacerdot d’Arbeca, ha informat l’arquebisbat.

A més, la web de l’arquebisbat publica una carta del rector de Constantí en què el mateix capellà explica que ha sigut apartat de les seves funcions i demana "disculpes a qui s’ha sentit ofès".

"El mes de setembre del 2018 vaig ser nomenat rector de les parròquies de Sant Feliu Màrtir de Constantí i Sant Sebastià de la Canonja (Tarragona) amb la plena confiança de l’arquebisbe, que no m’ha faltat durant tot aquest temps", comença la missiva.

Notícies relacionades

"Davant de les últimes notícies aparegudes als mitjans de comunicació cap a la meva persona, tot i que els fets ocorreguts no m’impedeixen exercir el ministeri en aquestes parròquies i en bé d’aquestes, d’acord amb l’arquebisbe he decidit demanar absentar-me un temps", assenyala.

"Lamento que s’hagi produït aquesta situació i demano disculpes si algú s’ha sentit ofès", conclou el rector.