Reivindicació salarial

Desconvocada la vaga d'examinadors de Trànsit

Més de 5.000 alumnes es queden sense fer l'examen de conduir per la vaga

La protesta dels examinadors està sent secundada pel 90% del col·lectiu, segons els sindicats

examinadores / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra) ha desconvocat la vaga organitzada en el sector després d’haver assolit, aquest dilluns a la tarda, un acord amb la Direcció General de Trànsit (DGT) per percebre aquest mes de desembre l’increment retributiu promès per al 2018 en un únic pagament en nòmina.

El comitè de vaga ha informat els examinadors de l’acord i de la suspensió de l’aturada "amb l’objectiu de no perjudicar el ciutadà", tot i que també avisa que reprendrà la seva protesta i de manera indefinida si en el primer semestre del 2019 no es modifica la relació de llocs de feina amb l’increment del complement específic que s’havia recordat.

La jornada de vaga, que va començar aquest dilluns i que s’havia de prolongar fins al dia 21, va ser convocada per l’jornada de vaga, que va començar aquest dilluns i que s’havia de prolongar fins al dia 21, va serAssociació d’Examinadors de Trànsit (Asextraamb el recolzament del sindicat CSIF i va ser secundada aquest dilluns per més del 90% del col·lectiu, fet que va obligar a suspendre 5.000 exàmens.

Asextra va fer una crida a l’atura perquè en la nòmina del novembre no es va reflectir l’increment retributiu al complement específic que es va acordar i que està recollit en la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2018.

Discriminació salarial

Els examinadors van posar fi fa gairebé un any, el 13 de desembre del 2017, a una vaga de gairebé sis mesos després d’un acord aconseguit al Congrés, firmat per tots els grups parlamentaris a excepció del PP, que introduïa una partida pressupostària per acabar amb una discriminació salarial que el col·lectiu patia des de fa 10 anys. 

Posteriorment, en la llei de Pressupostos Generals de l’Estat del 3 de juliol es va aprovar per unanimitat l’increment retributiu del complement específic del col·lectiu examinador, així com el dels funcionaris de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. 

No han cobrat

No obstant, a data d’avui, segons Asextra, encara no s’ha executat l’increment retributiu del complement específic al col·lectiu examinador per la Comissió Interministerial de Retribucions (CECIR). 

Notícies relacionades

Mentrestant, les autoescoles han fet una crida al Govern perquè atengui les reivindicacions dels examinadors i pugui evitar-se la vaga.

CSIF estima que unes 5.000 autoescoles s’han vist afectades per les aturades.