racisme

Tensió a Tarragona per una mesquita

Els Mossos intervenen per evitar que xoquin dues manifestacions, a favor i en contra del temple

zentauroepp46193742 cord  policial dels mossos d esquadra bloquejant el pas d un181209150811

zentauroepp46193742 cord policial dels mossos d esquadra bloquejant el pas d un181209150811 / Nuria Torres

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un fort dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra ha impedit aquest diumenge que coincidissin dues protestes per una mesquita al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, una convocada pel partitd’extrema dreta Democracia Nacional i l’altra per la Plataforma Antifeixista.

Les dues protestes estaven previstes a la plaça de Cuba d’aquest barri tarragoní, on els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han desplegat un fort dispositiu policial que ha impedit que els manifestants es trobessin. Finalment, agents dels Mossos els han acompanyat fins a punts distants del lloc.

Democracia Nacional havia convocat una protesta en contra de la mesquita al migdia a la plaça Cuba i la Plataforma Antifeixista una concentració, mitja hora abans, al mateix lloc, però no han pogut accedir a la plaça pel cordó policial. A uns 50 metres de la plaça, al voltant d’un centenar de manifestants han desplegat una pancarta amb el lema “Feixistes, ni aquí ni enlloc”.

La concentració en contra de la mesquita ha congregat també al voltant de cent persones i ha desplegat una altra pancarta amb el lema, en català i en castellà, de “La veu dels veïns ha de comptar”.

Contra el racisme

Santi, un dels manifestants, ha declarat a Efe: “Nosaltres no entrem en el debat de mesquita sí o no, que l’han de solucionar els veïns del barri, aquesta és la trampa que els han parat els de Democracia Nacional”. “És un partit racista, homòfob i feixista i per això som aquí, perquè el feixisme no pot acampar amb impunitat pels nostres barris”, ha conclòs.

Per la seva part, el responsable de Democracia Nacional, Javier García, veí del barri, ha assenyalat: “Esperem que l’Ajuntament prengui nota de la pressió dels veïns”. 

Els concentrats han corejat la consigna “Tarraco és romana i no musulmana” i “Mesquita no”.

Notícies relacionades

Alguns veïns ni saben què és Democracia Nacional, però han acudit a la concentració per evitar “que els nostres pisos perdin valor amb la mesquita, alguns que estaven valorats en 36.000 euros ara es venen a 17.000”, diu Carme, que prefereix donar només el seu nom de pila.

La mesquita la projecta l’associació musulmana Assad en uns locals que es venen en uns espais comunitaris del número 16 del carrer de Miguel Servet. Assad afirma que al barri hi ha entre 500 i 800 musulmans que, per resar, s’han de traslladar fora del barri.