PRÀCTICA EN QÜESTIÓ

El 80% dels europeus, en contra del canvi d'hora

Uns 4,6 milions de persones participen en l'enquesta 'online' sobre la continuïtat d'aquesta mesura

zentauroepp36046819 mjh306 d sseldorf  alemania  26 10 2016   detalle de la inst180829171343

zentauroepp36046819 mjh306 d sseldorf alemania 26 10 2016 detalle de la inst180829171343 / MAJA HITIJ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més del 80% dels participants en l’enquesta de la UE sobre el canvi d’hora s’han manifestat en contra d’aquesta mesura, segons ha informat aquest dimecres el diari alemany 'Westfalenpost' citant fonts ben informades de Brussel·les.

La Comissió Europea té previst oferir demà dijous els resultats del sondeig 'online' en què han participat al voltant de 4,6 milions de persones entre el 4 de juliol i el 16 d’agost.

Amb les conclusions de l’enquesta, l’Executiu comunitari avaluarà ara una possible modificació de la normativa que regula el canvi horari que té lloc a tots els països de la UE en els mesos de març octubre.

La Comissió va optar per fer aquesta consulta després de les peticions de ciutadans, el Parlament Europeu i d’alguns estats membres per suprimir el canvi horari. A Espanya, l’Associació per a la Racionalització dels Horaris (ARHOE) encapçala aquesta reivindicació i es pregunta si val la pena que "per uns quants milions (d’estalvi energètic) es perjudiqui la salut de les persones", en al·lusió als estudis que apunten a desajustos en el benestar dels ciutadans.

Normativa comunitària

Notícies relacionades

La normativa comunitària estableix una data i hora comunes a tota la UE per als canvis d’hora per tal de garantir el correcte funcionament del mercat interior.

Actualment hi ha tres zones horàries a la UE: l’hora d’Europa Occidental –en la qual es troben Portugal, el Regne Unit i Irlanda–, l’hora d’Europa Central, en la qual es troben Espanya i 16 estats membres més, i la d’Europa Oriental per a vuit països de l’est.