prevenció d'incidents

¿Quan i com puc fer volar el meu dron? Aquestes són les normes i les recomanacions

Un vídeo de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria respon a les preguntes més comunes dels usuaris d'aquests aparells

video uso-recreativo-de-drones / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

¿Puc fer volar el meu dron de nit? ¿A quants metres d’altura? ¿El pot controlar un menor d’edat? L’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) ha presentat aquest dimecres un vídeo informatiu que respon a algunes de les preguntes més comunes per als usuaris de drons.

Té com a objectiu educar en matèria de seguretat aèria i prevenir possibles incidents amb l’ús de drons, que per primera vegada estan regulats de manera específica en l’annex 2 del RD 1036/2017, pel qual es regula la utilització civil de les aeronaus pilotades per control remot.

Normes i recomanacions

1) La norma indica que per fer volar el dron cal tenir-lo sempre a la vista i no volar a més de 120 metres del terra.

2) Només podem fer volar l’aparell de dia, en condicions meteorològiques adequades (sense boira, sense pluja i sense vent) i en zones adequades per fer-ho.

3) Sempre com a mínim vuit quilòmetres dels aeroports o aeròdroms.

4) Els menors l’han de pilotar sense la supervisió d’un adult. S’ha d’afegir que cada pilot és responsable dels danys que pugui causar el seu dron.

Notícies relacionades

5) No és obligatori, però sí que és recomanable una assegurança a tercers.

6) Només pots fer volar el dron sobre edificis, o reunions de persones a l’aire lliure si pesa menys de 250 grams i no voles a més de 20 metres d’altura. Si pesa més de dos quilos, no el pots fer volar ni sobre edificis ni persones i has de fer-ho en zones adequades, sense posar en perill altres persones ni altres aeronaus en espai aeri no controlat.

Temes:

Drons