OPERACIÓ ANTIDROGA

Detinguts dos caps d'una organització de narcotraficants a Cadis

La Guàrdia Civil sembla que ha confiscat un total de 30 immobles i 16 vehicles de gamma alta

zentauroepp43369338 180517095830

zentauroepp43369338 180517095830

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Guàrdia Civil de Cadis ha detingut en el marc de l’‘operació Tabus’ els dos principals caps d’una organització de narcotraficants i ha immobilitzat més de dos milions d’euros entre béns immobles, vehicles de luxe i productes financers.

A més, han sigut detingudesnou persones del seu cercle familiar i laboral més pròxim i han sigut posades a disposició judicial com a investigades unes dues persones més, ha informat la Guàrdia Civil en una nota de premsa. Entre els detinguts hi ha familiars directes dels caps de l’organització per la seva implicació en el blanqueig de diners provinent d’activitats de narcotràfic.

Els dos caps de l’organització, que estaven en llibertat amb càrrecs a l’espera del judici per narcotràfic, han ingressat en presó preventiva pel delicte de blanqueig de capitals.

Aquesta operació policial es va iniciar com a conseqüència de l’explotació de l’‘operació Traveling’, en què s’investigava un delicte de tràfic de drogues realitzat per una organització.

L’operació va acabar amb la detenció dels 17 membres de l’organització a les províncies de Cadis, Sevilla, Màlaga, Ceuta i Huelva, i amb la confiscació de 80 farcells d’haixix amb un pes de més de 2.200 quilos, dos barcos de pesca, una embarcació recreativa, quatre turismes, un camió frigorífic i gran quantitat de diners i documentació.

Tot això va servir a l’equip de blanqueig de capitals de la Comandància de la Guàrdia Civil de Cadis per iniciar la corresponent investigació per un delicte de blanqueig de capitals comès pels membres de l’organització desmantellada en col·laboració amb diversos dels seus familiars i amics més pròxims.

Les investigacions d’aquest equip van determinar que els dos caps d’aquesta organització, establerts a la localitat de Chiclana de la Frontera, havien ideat tot un complex sistema d’enginyeria financeraper blanquejar els beneficis del narcotràfic a través d’empreses, societats interposades i altres canals financers, posant tots els beneficis a nom de familiars i persones del seu entorn més pròxim.

El primer que crida l’atenció dels investigadors és que els ara detinguts no tenien cap patrimoni algun al seu nom, i no figurava res en el seu historial laboral i tributari.

No obstant, en el transcurs de la investigació, aquestes dues persones han sigut vistes utilitzant vehicles d’alta gamma, vivint en residències de luxe i mantenint un estil de vida sens dubte incompatible amb la seva legal o teòrica falta de recursos.

Notícies relacionades

Per introduir els beneficis provinents del narcotràfic als canals financers legals, en un any van guanyardiversos premis del sorteig de l’ONCE i d’altres de diferents loteries, o després de morir un familiar tots els hereus es van posar d’acord per renunciar a una herència de més de 150.000 euros en favor d’un dels detinguts.

Després de la corresponent investigació patrimonial s’han bloquejat i intervingut un total de 30 immobles, 16 vehicles, 15 productes financers i 9 societats.

Temes:

Cadis Drogues