LA GUERRA DEL NARCOTRÀFIC

Detingut el narco que va ser rescatat a pals d'un hospital de La Línea

Samuel Crespo estava ocult en un poble de Cadis junt amb un altre membre de la banda

zentauroepp42378848 graf4293  algeciras  c diz   03 03 2018   los dos hermanos q180627153647

zentauroepp42378848 graf4293 algeciras c diz 03 03 2018 los dos hermanos q180627153647 / A Carrasco Ragel

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Nou cop contra els clans de la droga al Campo de Gibraltar. Samuel Crespo, el narco que va ser rescatat per força pels seus sequaços quan estava arrestat en un hospital La Línea de la Concepción (Cadis) ha sigut detingut de nou aquest dimecres en una operació conjunta entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Crespo, integrant del clan de ‘los Castaña’, el més poderós de la zona, estava ocult al municipi gadità de Jimena de la Frontera junt amb un altre membre de la banda que també ha sigutdetingut. Tots dos tenien en vigor nombroses ordres de recerca, detenció i ingrés a la presó.

Crespo, de 32 anys i un dels homes de confiança del clan, era en aquests moments un dels narcos més buscats per les forces de seguretat des que va ser alliberat per un vintena d’encaputxats que es van presentar al servei d’urgències i, a empentes i pals contra metges i pacients que hi havia en aquell moment a les instal·lacions sanitàries, van aconseguir rescatar-lo. Havia sigut interceptat en un control policial i al provar de fugir dels agents, va caure de la moto, per la qual cosa tenia diverses ferides. Les primeres hipòtesis apunten que es va escapar al Marroc per curar-se, però fonts policials sospitaven que havia tornat a Espanya i que feia temps que era a la zona. Fins i tot no descartaven que estigués ocult a la seva ciutat, La Línea de la Concepción, i que estigués sent ajudat i protegit per altres membres del clan de ‘los Castaña’, com es va veure fa dues setmanes amb la detenció del cap de la banda, Antonio Tejón.

Notícies relacionades

L’operació es manté sota secret de sumari. De fet, l’únic que ha transcendit del seu arrest és que tant Crespo com l’altre detingut, identificat com a D.A.T, “es mantenien ocults en una vivenda” d’una població propera a La Línea. Tots dos van ser localitzats en “un ampli dispositiu conjunt” que s’emmarca en “les actuacions dutes a terme en la lluita contra el narcotràfic al Campo de Gibraltar”. Interior ha confirmat també que Crespo tenia tres ordres de recerca i detenció de diferents jutjats, mentre que l’altre detingut, que suposadament hauria participat en l’assalt a l’hospital de La Línea a començaments d’any, també tenia en vigor una ordre de detenció i ingrés a presó d’un jutjat de la província de Cadis.

Fins ara, les forces de seguretat havien aconseguit identificar i detenir quatre persones involucrades en l’assalt al centre sanitari, i tot i que inicialment van entrar a presó de manera provisional per ordre del jutge, el mes de maig passat van ser posats en llibertat després de pagar una fiança.