Ocupabilitat juvenil

Tallers de talent

400 joves i mentors participen d'una trobada anual de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) amb la presència dels Reis

rjulve44050550 caldes de malavella   reyes en los premios de la fundacion f180629180046

rjulve44050550 caldes de malavella reyes en los premios de la fundacion f180629180046 / Joan Castro ICONNA

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales

Com ens relacionem amb la informació i la tecnologia, així com l’oportunitat de dirigir aquesta relació cap al progrés comú sense perdre els gestos, actituds, relacions i drets humans és un dels reptes que afronta la nostra societat. La reflexió sobre això ha donat inici a la jornada de tallers del programa 'Rescatadors de talent’de la Fundació Princesa de Girona que aquest divendres han presidit els Reis.

El president de la Fundació, Francisco Belil, ha destacat en les seves paraules d’obertura de l’acte la responsabilitat de tots de contribuir a reduir el desajust entre el mercat laboral i els centres de formació, per millorar l’ocupabilitat, una feina de fons, i un dels objectius del programa 'Rescatadors de talent’. En l’edició d’aquest any, 400 joves han participat dels tallers dirigits per professionals de diferents sectors, com Accenture, Enagás o Ldl, i que han emmarcat les seves sessions de treball en àmbits com la innovació digital, el descobriment del potencial individual o la comunicació com a vehicle clau per a la venda d’idees.

El bé més preuat

Notícies relacionades

"Tot el que han creat les persones pot canviar-se a favor de les persones", ha precisat l’antropòloga nord-americana Amber Case, investigadora i conferenciant especialitzada en la interacció entre humans i ordinadors, i ponent convidada a inaugurar la jornada. La seva exposició ha versat sobre el concepte de ‘tecnologia calmada’ (www.calmtech.com), en al·lusió al perill que els dispositius electrònics envaeixin tantes àrees de les persones que perdem per compartir el nostre bé més escàs, que no és el temps –ha precisat–, sinó l’atenció que ens prestem entre els individus. "El món –ha dit– no és un ordinador de taula". Reduir les alertes sonores i gestionar l’atenció a la tecnologia, adaptant-la a les nostres necessitats, i no deixar que robi el terreny del contacte més directe, per exemple la trucada de veu o la conversa en persona, són algunes de les reflexions d’aquesta experta que considera que la tecnologia “hauria d’ampliar el millor de la humanitat. Si deixem que ens acapari, fracassarem, però hi hem de viure de costat, ha de formar part del decàleg de les nostres eines, per millorar processos, per augmentar així el nostre temps de qualitat, el ‘kairós’, el concepte filosòfic grec del moment en què una cosa important passa, en contraposició al ‘cronos’, el temps que passa però que no sempre vivim conscientment.

La presentació de l’acte, a càrrec de la italiana Antonella Broglia, ambaixadora d’Ashoka España i comissària de TEDxSKoll, va precedir els grups de treball de mentors i joves que s’han desenvolupat durant tota la jornada. Rescatadors de talent és un programa dirigit a joves de 20 a 30 anys amb formació superior en situació d’atur, recerca de la primera feina o en subocupació, prioritzant aquells que són la primera generació de la seva família en obtenir una titulació superior. Una trentena d’empreses ajuden a consolidar la detecció del talent i la seva mentoria, ‘on line’ i a les mateixes empreses, com a camí de la seva ocupabilitat (www.rescatadoresdetalento.org).

Temes:

Felip VI