ACTE A MADRID

El PSOE reivindica Zerolo en el tercer aniversari de la seva mort: "Avui seria ministre"

Els socialistes reten homenatge al seu excompany i activista pels drets civils

Pedro Zerolo.

Pedro Zerolo.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Executiva Federal del PSOE ha reivindicat aquest dissabte la figura de Pedro Zerolo en el tercer aniversari de la seva mort. La direcció socialista ha volgut destacar la seva figura com un home excepcional, un activista pels drets civils, un servidor públic i un company exemplar en un acte celebrat a la plaça de Madrid que porta el seu nom i en què més d’un dirigent ho ha deixat clar: "Avui seria ministre". 

Nouvingut al Govern, el PSOE recorda Zerolo com un home "valent", "compromès" i "modern" i apunta que el millor homenatge que li pot fer és seguir amb tot el que constitueix el seu llegat polític en aquesta nova etapa, per tirar endavant les lleis que posin fi a totes les discriminacions contra les quals ell va lluitar.

En un comunicat, l’executiva federal assenyala que sense el seu suport no haurien sigut possibles alguns dels “grans avenços democràtics” a Espanya, com la llei de matrimoni igualitari.

Ofrena floral

El PSOE de Madrid ha homenatjat amb una ofrena floral Zerolo, un lluitador dels drets dels homosexuals, bisexuals i transsexuals, a la plaça que porta el seu nom.

Desenes de persones s’han aplegat per posar als peus d’una gran foto de Zerolo roses vermelles en record del polític, que continuen trobant a faltar i a qui han dedicat un gran aplaudiment després de l’ofrena floral.

"Avui estem aquí com sempre per recordar-lo i homenatjar-lo, però la veritat és que el recordem cada dia", ha assenyalat als mitjans de comunicació la portaveu del PSOE a l’Ajuntament de Madrid, Purificación Causapié.

També hi ha assistit el portaveu del PSOE a l’Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, que ha reconegut sentir-se amb una "gran tristesa", però "a la vegada amb una gran alegria": "El trobem a faltar personalment i políticament. Sabia detectar la vulnerabilitat i la seva memòria sempre estarà viva".

Notícies relacionades

El líder dels socialistes madrilenys, José Manuel Franco, ha remarcat que Zerolo sempre serà un "referent en el tema dels drets socials i la igualtat" i que "no serien possibles els avenços que s’han aconseguit sense la seva figura i la seva lluita".

Defensar el seu llegat

La diputada socialista de l’Assemblea de Madrid i referent de la lluita dels drets dels transsexuals, Carla Antonelli, ha apostat per defensar el llegat de Zerolo: "Aquesta Espanya de l’arc de Sant Martí que ell va dibuixar". "Avui seria ministre", ha apuntat.