Després d'una polèmica nascuda el 2017

Les dones de l'Ametlla del Vallès decidiran si es permet el 'topless' a les piscines municipals

Una consulta entre totes les dones de més de 16 anys determinarà la decisió que s'adoptarà per a aquest espai

zentauroepp1322027 barcelona  3 8 03   ayer  en  barcelona   actividades  de an180525133344

zentauroepp1322027 barcelona 3 8 03 ayer en barcelona actividades de an180525133344 / FRANCESC CASALS

1
Es llegeix en minuts
Albert Segura / L'Ametlla del Vallès

¿Es pot anar a una piscina pública sent dona i sense la part superior del banyador? ¿Hi ha alguna diferència en el que sí que es pot fer en una platja, sense més pudor? Això és el que l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) plantejarà a la ciutadania de cara a la temporada d’estiu a les piscines municipals, a fi d’obrir la porta perquè tota aquella noia o dona que vulgui pugui estar a les instal·lacions sense la part superior del biquini.

Es tracta d’una proposta que neix arran d’una polèmica nascuda l’any passat, quan dues usuàries van decidir gaudir del dia a la piscina de Ca l’Arenys sense la part superior del banyador. A algú no li va agradar la idea, ja que al poc es van personar agents de la policia local per advertir les joves: si no es tapaven, les denunciarien davant dels Mossos d’Esquadra.

L’acció va establir un precedent, i al cap de pocs dies diversos veïns van anar a la piscina amb actitud de protesta, simbolitzant un nu superior, la majoria d’ells homes, que van afegir al seu banyador la part superior d’un biquini, però també hi havia dones d’aquest grup que van simular tenir els pits al vent.

Notícies relacionades

Ara, l’Ajuntament, a partir de la instància entrada de manera oficial al consistori per dues dones, tirarà endavant una consulta per decidir si es permet fer ‘topless’ a la piscina municipal o no. Per això, es va sol·licitar consell a l’Observatori d’Igualtat de Gènere de la Generalitat, que va traslladar la necessitat de consultar la ciutadania.

Inicialment, tan sols es preveia preguntar a les usuàries de les piscines municipals, però la consulta s’ha ampliat finalment a totes les dones de més de 16 anys i censades al municipi. La votació ja s’ha obert a través d’internet (aquí, l’enllaç) fins al 10 de juny, a fi de modificar el reglament, si el resultat així ho determina, abans de començar la temporada de piscines, que obriran portes el pròxim 23 de juny.

Temes:

Piscines