ERC exhibeix les seves polítiques feministes i fitxa Verge com a militant

Els republicans utilitzen els problemes de Rodalies per intentar desgastar el PSC

ERC exhibeix les seves polítiques feministes i fitxa Verge com a militant

QUIM BERTOMEU

2
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC busca la manera d’atraure el votant indecís i ahir va prémer la tecla del feminisme. El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Pere Aragonès, va reivindicar les polítiques feministes dels últims tres anys del seu Govern. La que més crida l’atenció és que ha sigut el primer Executiu català de la història a tenir una consellera d’Igualtat i Feminismes. Aquest és un dels estendards que Esquerra més ha reivindicat en aquesta campanya i el símbol, segons Aragonès, que el seu partit defensa un feminisme "desacomplexat i ambiciós".

Com que el míting havia d’abordar les polítiques de Govern en aquesta matèria, no hi podia faltar la presència de la titular del departament, Tània Verge. Per als llibres d’història sempre quedarà com la primera consellera de Feminismes de Catalunya. "Tinc l’orgull d’haver sigut la primera", va reconèixer. Va recordar que el maig del 2021 va entrar al Govern com a independent i va explicar que, des d’ahir, ja no ho és. Així, va anunciar que s’ha fet militant del partit, perquè és "l’única força que aposta amb fermesa i valentia per les polítiques feministes".

A partir d’aquí, l’acte va repassar algunes de les principals mesures feministes del Govern. De la que més orgullós se sent el partit és d’haver impulsat la distribució gratuïta de productes menstruals reutilitzables. De fet, va celebrar el míting davant de la mateixa farmàcia on, al seu dia, es va explicar la mesura. També es va esmentar el permís per al dol perinatal de les treballadores públiques i la feminització dels comandaments dels Mossos d’Esquadra.

Notícies relacionades

I, com que estem en campanya, després de la reivindicació del treball del Govern, van arribar les crítiques a altres formacions. Aragonès va carregar contra el "feminisme conservador" del PSC o el "feminisme sense fets" de Junts.

ERC continua fiant la seva campanya a parlar de la seva obra en el Govern i Aragonès va avisar que continuarà sent així, diguin el que diguin les enquestes. El que sí que fan els republicans és mobilitzar del primer a l’últim militant. Ahir van portar la consellera de Territori, Ester Capella, i el seu antecessor, Juli Fernàndez, fins a l’estació de Sants a Barcelona per denunciar les incidències en el servei de Rodalies. ERC va repartir fullets contra el "desastre" de la gestió dels trens, en els quals es denuncia que els responsables són els socialistes.