Trobat un tauró pelegrí de gairebé 7 metres a Llançà

L'animal va aparèixer mort a les xarxes d'un vaixell pesquer

1
Es llegeix en minuts
ACN

Un tauró pelegrí d’entre sis i set metres de llarg i cinc tones de pes va ser pescat dimecres per un vaixell d’arrossegament del port de Llançà (Alt Empordà). L’exemplar, que ja estava mort quan va ser capturat, va aparèixer a les xarxes dels pescadors quan les van recollir per recollir la captura de la jornada. Com que no podien retirar-lo, a causa de les grans dimensions, van decidir portar-lo fins al port. Una vegada allà, el van treure de la barca ambl’ajuda d’una grua i, posteriorment, la mateixa embarcació el va remolcar mar endins per enfonsar-lo.

Des de la confraria de pescadors han explicat que no tenien prou espai per guardar el tauró i van decidir tornar-lo a l’aigua. La troballa va generar una gran expectació al port i moltes persones s’hi van apropar per fer-ne fotos i gravar vídeos abans que s’emportessin l’animal.

Aquesta no és la primera vegada que es captura un exemplar d’aquestes característiques. Segons fonts del port, fa uns anys es va pescar un altre tauró que mesurava gairebé el doble que aquest últim. De fet, no és estrany trobar-los en aquesta zona, perquè aquesta espècie acostuma a nedar en zones temperades.

El tauró pelegrí capturat a Llançà. / CEDIDA A L’ACN

Espècie protegida

Notícies relacionades

El tauró pelegrí és una espècie protegida i s’alimenta de plàncton, peixos petits i alguns invertebrats. Se’l considera un dels peixos més grans del món, després del tauró balena. I és que solen mesurar entre sis i vuit metres, tot i que algunes vegades se n’han detectat exemplars de més de 12 metres.

Un dels últims taurons que es va localitzar en aquesta zona va ser un tauró guineu trobat al Port de la Selva que mesurava cinc metres i pesava 220 quilos. L’exemplar es va enredar a la xarxa d’un pescador quan pescava a la zona de cala Taballera, en ple Cap de Creus. Com en el cas de l’embarcació de Llançà, el tauró ja estava mort quan el pescador el va recollir amb la xarxa. La necròpsia efectuada pels professionals de la facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona va determinar que l’animal no tenia cap malaltia i que probablement va perdre la vida al quedar-se enganxat a la malla de l’embarcació quan perseguia un banc de peixos.

Temes:

Pesca