Temor veïnal per la posada en llibertat del 'violador de la Verneda'

Els veïns afirmen que l'alliberament de Gregorio Cano els provoca "inseguretat"

L'Administració fa una crida a la calma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El ‘violador de la Verneda', Gregorio Cano Beltri, ha sortit aquesta matinada de la presó després de complir 20 anys de condemna per 17 agressions sexuals consumades i 40 temptatives de violació, malgrat que té un alt risc de reincidència perquè no se'l considera rehabilitat. Cano ha afirmat a les portes de la presó que està penedit dels delictes comesos.

Els Mossos d'Esquadra, que el sotmetran a una vigilància "no invasiva", oferiran protecció a les víctimes, que podran disposar de custòdia policial. La fiscalia també ha demanat als agents que comuniquin a les dones agredides l'alliberament de Cano.

La posada en llibertat ha alarmat els veïns del seu barri de Barcelona pel temor que pugui reincidir. La majoria ha afirmat que, després de sortir Cano al carrer, tots se senten més insegurs. Alguns veïns han indicat que a l'exreclús "l'honra" haver reconegut que no està rehabilitat, però han reclamat que les presons prenguin mesures per ajudar-lo.

Crida a la calma

L'Administració ha provat d'asserenar els ànims i ha fet una crida a la tranquil·litat. El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, ha assenyalat que la ciutadania té dret a vigilar perquè no es repeteixin aquest tipus de fets, però ha fet, també, una crida a la calma i a "no prejutjar".

Recasens ha assenyalat que la posada en llibertat de Gregorio Cano és "un tema judicial" i, per tant, s'han "de respectar els temps de presó i les decisions del poder judicial, i prendre les mesures oportunes perquè no torni a passar".

Notícies relacionades

Recasens ha recordat que "la presó té una funció teòrica de rehabilitació i, per tant, quan acaba el temps de presència a la presó les persones tenen el dret de sortir".

També el subdirector general de programes de rehabilitació de la Conselleria de Justícia, Carlos Soler, ha assegurat que les víctimes de Cano "no han de tenir por" perquè és "molt infreqüent" que els delinqüents reincideixin amb una persona que havien agredit anteriorment. Soler ha recordat que Cano ja "havia sortit de permisos i en règim obert com a part del tractament".