Aprovat el desallotjament exprés de pisos de particulars ocupats

El Congrés dona llum verda a una reforma de la llei d'enjudiciament civil de la qual queden exclosos els grans propietaris

El PSOE, Podem i ERC hi voten en contra perquè no creuen que es garanteixi el reallotjament de les famílies vulnerables

lainz40747176 redada en el raval contra pisos ocupados en los que se vend 171030144128

lainz40747176 redada en el raval contra pisos ocupados en los que se vend 171030144128

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

El malson de persones que marxen de casa seva per anar, posem, de cap de setmana, i quan tornen troben la seva vivenda ocupada té els dies comptats. Una reforma de la llei d'enjudiciament civil aprovada aquest dimarts per la Comissió de Justícia del Congrés permetrà el desallotjament exprés de les vivendes en què els propietaris siguin "persones físiques, entitats sense ànim de lucre i entitats públiques propietàries de vivendes socials". 

El text ha tirat endavant per un ajustat marcador de 19 vots a favor i 18 en contra, aquests últims d'Units Podem, el PSOE i ERC, que consideren que no es garanteix el reallotjament de les famílies vulnerables que es trobin en aquesta situació.

Notícies relacionades

La reforma passarà ara al Senat, on està garantida la seva ratificació al disposar el PP de majoria absoluta, i abans de l'estiu podrà entrar en vigor.

La diputada del PDECat Lourdes Ciuró, la promotora de la modificació legislativa, creu que els desnonaments podran portar-se a terme en entre un i tres mesos pels dos anys fins als quals arriben a allargar-se pel tràmit actual.