Batalla judicial

El Regne Unit desconnecta un bebè terminal en contra de la voluntat dels seus pares

Alfie Evans, amb una malaltia cerebral degenerativa sense cura, respira pels seus propis mitjans des que va ser desendollat

zentauroepp43047269 supporters react to the announcement that the european court180424100704

zentauroepp43047269 supporters react to the announcement that the european court180424100704 / PAUL ELLIS

2
Es llegeix en minuts

El bebè britànic Alfie Evans, que pateix una malaltia cerebral degenerativa sense cura, va ser desendollat de les màquines que el mantenien amb vida ahir a la nit i respira pels seus propis mitjans des d'aleshores, ha informat el seu pare, Tom Evans.

"Alfie fa nou hores que respira sol i no està patint", ha anunciat el seu progenitor als periodistes congregats a les portes de l'hospital Alder Hey Children's de Liverpool (Anglaterra) on el nen, de 23 mesos, està ingressat des del desembre del 2016 en estat semivegetatiu.

Els pares de la criatura, Tom Evans, de 21 anys, i Kate James, de 20, han lliurat una batalla judicial per aconseguir permís per traslladar el seu fill a un hospital de Roma per continuar amb el seu tractament, després que els metges britànics recomanessin desconnectar-lo de les màquines que el mantenien amb vida per trobar-se en un estat "irreversible".

Batalla judicial

Però la seva demanda ha sigut rebutjada per les diferents instàncies judicials del Regne Unit a les quals han apel·lat, així com pel Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg.

Alfie va ser desconnectat ahir a la nit de les màquines i, encara que els professionals havien advertit que no sobreviuria més d'uns minuts sense aquesta assistència, el nen fa nou hores que respirant, cosa que, segons ha avançat el seu pare, ha deixat els metges "bocabadats".

Tom Evans va explicar que, després d'una "llarga conversa" de 40 minuts amb els especialistes, va aconseguir convèncer-los perquè accedissin a "donar-li aigua i oxigenar-li el cos" al veure que, sis hores després de desendollar-lo, Alfie seguia amb vida.

"Em vaig sentir alleujat quan van confirmar que li donarien aigua i oxigeno", va afirmar el pare, que va avançar que "les pròximes hores seran difícils" i va pregar que proporcionin al seu fill "algun suport vital".

"Haurien de respectar-lo i donar-l'hi", va assegurar Evans, que va explicar que la mare del bebè es troba dormint al costat del seu fill.

El papa Francesc

Notícies relacionades

Ahir, centenars de persones es manifestaven a les portes de l'hospital cridant Save Alfie Evans (Salveu Alfie Evans) per protestar per la desconnexió del nen, un cas que ha traspassat fronteres i que ha provocat una onada de solidaritat a nivell mundial a la qual també s'ha unit el papa Francesc.

"Commogut per les oracions i l'àmplia solidaritat en favor del petit Alfie Evans, renovo la meva crida perquè s'escolti el patiment dels seus pares i es compleixi el seu desig d'intentar noves possibilitats de tractament", va assenyalar ahir el pontífex a la xarxa social Twitter.

Temes:

Eutanàsia