Anar al contingut

En vuit anys

Un francès supera dos trasplantaments totals de cara

Jérôme Hamon va rebre un primer trasplantament el 2010 i, després de patir un rebuig, es va sotmetre a un segon

L'home pateix un mal genètic que li va provocar la deformació de la cara

PHILIPPE LOPEZ

Un francès supera dos trasplantaments totals de cara
Un francès supera dos trasplantaments totals de cara

/

El francès Jérôme Hamon es va convertir en el primer pacient del món a sotmetre's a dos trasplantaments de cara després de superar una segona operació a l'hospital Georges-Pompidou de París, on continua hospitalitzat mentre es recupera, informen mitjans locals.

Hamon, de 43 anys, va passar pel quiròfan la nit del 15 al 16 de gener de la mà del cirurgià plàstic Laurent Lantieri, que ja l'havia operat el 2010 a l'hospital Henri-Mondor de Créteil, a prop de París.

El francès pateix neurofibromatosi-1 o "malaltia Von Recklinghausen", un mal genètic que li va provocar la deformació de la cara.

El primer trasplantament semblava un èxit fins que el 2015 li van receptar un antibiòtic per a una grip incompatible amb el seu tractament immunodepressor, que té com a objectiu evitar que el cos rebutgi la nova cara.

A partir d'aquell moment, la nova cara se li va anar degenerant fins que el 2017 va ser internat durant dos mesos mentre esperava un donant, que finalment va ser un jove de 22 anys, que va morir a uns quants centenars de quilòmetres de la capital francesa.

Ara, tres mesos després d'aquest trasplantament inèdit, el pacient segueix un tractament immunodepressor, i assegura sentir-se "molt bé", segons van recollir diversos mitjans.