A L'ILLA D'ALBORÁN

Rescatada una pastera amb tres immigrants morts per possible hipotèrmia

Salvament Marítim treu del mar 82 persones en dues embarcacions

zentauroepp41976814 alboran180209162542

zentauroepp41976814 alboran180209162542 / Carlos Barba

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Salvament Marítim ha rescatat 82 persones amb vida així com els cossos de tres persones mortes que es trobaven en una de les dues pasteres que hi havia als voltants de l'illa d'Alborán aquest divendres al matí després que l'avió Sasemar 101 localitzés les embarcacions.

Una portaveu del servei dependent de Foment ha explicat a Europa Press que durant les tasques de rescat s'han recuperat els cadàvers de tres homes que anaven en una pastera amb 32 persones més i que es trobava a unes 27 milles al sud-est de l'illa d'Alborán. Les mateixes fonts han indicat que la pastera no havia naufragat i que els cadàvers es trobaven a l'interior de la barca, per la qual cosa l'autòpsia determinarà la causa de les morts tot i que les primeres hipòtesis apunten que podrien haver mort d'hipotèrmia.

Notícies relacionades

Així, la Guardamar Polimnia ha rescatat poc abans de les 11.00 hores 50 persones -48 homes i dues dones- d'una pastera trobada a set milles al sud-est de l'illa d'Alborán mentre que la segona estava ocupada pels tres homes morts, 26 homes i sis dones. L'embarcació de rescat de Salvament Marítim ha posat rumb al port pesquer d'Almeria i està previst que arribi cap a les 13.30 hores. Una vegada allà, els auxiliats seran atesos per un equip de resposta immediata davant emergències de la Creu Roja. 

D'altra banda, Salvament ha activat nous mitjans per buscar i rescatar els ocupants d'una tercera pastera després que a primera hora del matí una ONG alertés de la presència al mar d'una pneumàtica que havia sortit de les costes de Bouyafard durant la matinada. Segons els primers indicis, la pastera estaria ocupada per 45 homes, que la Salvamar Hamal amb base a Motril (Granada) intentarà localitzar.