Perjudici a la ciutat

Multa de 20.000 euros per al restaurant de Venècia que va estafar uns turistes

Va cobrar un compte de més de mil euros a quatre estudiants japonesos

Multa de 20.000 euros per al restaurant de Venècia que va estafar uns turistes

MANUEL SILVESTRI

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El restaurant Osteria da Luca situat en ple cor de Venècia ha sigut castigat amb una multa de 20.000 euros per cobrar un compte de 1.143 euros a quatre estudiants japonesos per quatre mitjanes, un plat de peix fregit i dues copes de vi negre, segons informa el diari La Nuova Venezia.

L'establiment mostra a l'entrada la marca de qualitat Venice Quality Food, un logo que atorga l'Associació d'Establiments Públics (AEPE), amb el patrocini de l'ajuntament de Venècia, per valorar els restaurants de qualitat.

Els quatre turistes japonesos no es van lamentar del menjar, sinó del preu, que els va semblar un robatori. Per això van posar una denúncia després de la seva excursió a Venècia en una comissaria de Bolonya, on viuen aquests estudiants universitaris. Com a prova van mostrar el rebut de la targeta de crèdit, però no la factura fiscal, que el restaurant no els va donar, i per això ha sigut multat.

La multa ha sigut imposada després del control realitzat per la policia local al local, que està regentat per ciutadans xinesos. No s'hi van trobar irregularitats des del punt de vista comercial ni de salut per tancar l'empresa.

Perjudici a la imatge de Venècia

Amb aquest escàndol, que ha tingut una gran repercussió internacional, la imatge de Venècia està rebent un greu perjudici. I sembla que no es tracta d'un grup aïllat.

Notícies relacionades

Del grup de turistes japonesos estafats en formaven part tres estudiants més de la mateixa nacionalitat, que van preferir dinar a la Trattoria Casanova. Aquestes estudiants també van presentar denúncies després de pagar 314 euros per dos plats de pasta i un segon a compartir. Tampoc van rebre factura del local.

Des de fa anys, en ocasió de cada Carnaval, el Guàrdia de Ministeri d'Hisenda augmenta els controls als locals del barri antic i els obliga a oferir factura dels seus serveis.