INVESTIGACIÓ JUDICIAL

La guàrdia urbana acusada de l'assassinat del seu nòvio diu que abans el va enverinar

Una companya de presó de Rosa Peral explica al jutge que la policia municipal li va dir que el seu marit també havia de "morir i punt"

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una presa ha revelat que la guàrdia urbana de Barcelona Rosa Peral, també empresonada, li va comentar que havia enverinat el seu nòvio, també policia municipal, abans que fos assassinat i cremat a dins d'un cotxe. Segons la declaració d'A. G. R. a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, l'agent, acusada amb un altre policia de l'assassinat de Pedro L., també li va dir que estava buscant sicari i arma per matar el seu exmarit. “Rubén ha de morir i punt”, li va dir.

A. G. R. va declarar el 14 de novembre del 2017 al jutjat del Vendrell que investiga el crim de Pedro L. i que manté a la presó tant Rosa Peral com el seu company i agent de la capital catalana Alberto López com els presumptes autors de la mort. Arran de la versió oferta per la reclusa i, sobretot, de la possibilitat que Rosa Peral pretengués captar un sicari per acabar amb la vida del seu exmarit, el jutjat s'ha inhibit a favor dels de Barcelona, ja que la policia imputada estava intentant convèncer diverses persones perquè l'ajudessin des de dins del centre penitenciari de Wad-Ras, on està tancada.

Notícies relacionades

La nova testimoni, A. G. R. , és “amiga” i companya de Rosa Peral en aquesta mateixa presó. En la seva declaració, la interna de Wad-Ras va explicar que la guàrdia urbana un dia li va explicar com va morir el que havia sigut el seu nòvio, Pedro L., de qui es va trobar el cadàver el 4 de maig de l'any passat calcinat a dins d'un vehicle a prop del pantà de Foix. Rosa va mantenir davant la seva companya la seva versió que la mort la va executar Alberto, però després li va dir: “Si no noten que abans jo el vaig enverinar”.

Els forenses encara han de concretar com va morir Pedro L. En un primer examen van determinar que va ser estrangulat. No obstant, han aparegut altres hipòtesis, que poden ser compatibles entre elles, com que podria haver mort a causa d'un tret o d'un cop de destral. Durant la investigació, els Mossos han arribat a buscar la destral, per indicacions de l'acusada, però no l'han trobat.