Un alcalde de Sevilla als seus veïns: "A mi també m'agradaria veure gent afusellada"

El PSOE de Sevilla exigeix la dimissió de l'alcalde de Pedrera, d'IU

zentauroepp41555598 180111092116

zentauroepp41555598 180111092116

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La secretària general del PSOE de Sevilla, Verónica Pérez, va exigir ahir a la nit la "dimissió immediata" de l'alcalde de Pedrera i diputat provincial d'IU, Antonio Nogales, per afirmar públicament "davant dels seus veïns i veïnes que li agradaria veure gent afusellada". Nogales, per la seva part, ha respost aquest dijous criticant el PSOE per la seva "baixesa moral" per intentar treure "profit polític" del cas.

Pérez s'ha referit així a un vídeo difós a les xarxes socials després dels disturbis que es viuen a la localitat entre els veïns i la població romanesa des de dijous passat.

Al vídeo el regidor, davant un grup de persones que protesten per aquest assumpte, deixa a anar fins a tres vegades que a ell li agradaria "veure gent afusellada", després de dir als veïns reunits que "a qui se salta la llei, se li aplica la llei i els jutges".

En un comunicat, Verónica Pérez ha assegurat que l'alcalde "no pot seguir ni un minut més al càrrec després de les seves declaracions irresponsables i incendiàries", perquè "que digui als seus veïns que li agradaria veure gent afusellada és totalment inadmissible".

"No es poden tolerar unes afirmacions tan radicals d'un representant públic que, en un moment tan delicat com el que viu aquests dies el poble de Pedrera, hauria de treballar per rebaixar la tensió i no tirar més llenya al foc", ha dit.

Baralla després d'un accident

Per últim, ha entès que les paraules de l'alcalde "empitjoren el clima de convivència al municipi, i Antonio Nogales ha de dimitir". Així mateix, ha demanat a Izquierda Unida "que reaccioni i deixi clar que condemna i reprova les paraules de l'alcalde de Pedrera, que inciten a l'odi i a la violència".

La reunió de l'alcalde amb els veïns tenia lloc després d'uns fets que s'han saldat amb set persones detingudes, tres romanesos i quatre espanyols, després d'un accident de trànsit dissabte passat que va desencadenar una baralla, i al seu torn la represàlia de grups no identificats contra els veïns del poble originaris de Romania. 

L'alcalde contraataca

Nogales ha criticat la "baixesa moral" del PSOE i de la seva secretària provincial a Sevilla, Verónica Pérez, per "intentar treure partit polític" de la situació que es viu al municipi després dels altercats del cap de setmana passat demanant la seva dimissió per les seves manifestacions en una assemblea amb veïns.

Nogales s'ha pronunciat d'aquesta manera al seu perfil de Facebook. L'alcalde de Pedrera replica a Pérez que va fer aquestes manifestacions en el marc d'una "assemblea complicadíssima" davant una "multitud enfurismada dirigida pels seus companys del PSOE local" amb l'única intenció de "posar en contradicció els intents d'alguns veïns de fer justícia pel seu compte, entre ells els regidors del PSOE".

Actes xenòfobs

Notícies relacionades

Nogales assegura que "havia perdut tota esperança en el PSOE de Pedrera i el seu grup municipal, però seguia confiant en el seny d'alguns socialistes, i encara més de la seva direcció provincial", fins al punt que esperava que "cridés a l'ordre els seus companys de Pedrera que han encapçalat, provocat i recolzat els actes xenòfobs i racistes que es van produir el cap de setmana passat, en què a més els seus regidors van animar la gent a desplaçar-se al meu domicili per insultar-me".

"Ironies de la vida, el PSOE de Pedrera m'acusa de protegir els romanesos, de donar-los diners, de donar-los feina, de permetre'ls-ho tot, de pagar-los l'aigua i la llum... i Verónica Pérez m'acusa de voler afusellar-los", afegeix el regidor i diputat provincial d'IU, que subratlla que "la baixesa moral d'aquesta dona i del PSOE no té límits i no té manies a intentar treure partit polític d'aquesta situació".