Estabilitzat l'incendi forestal a Castelldefels

zentauroepp41457582 pla curt dels agents rurals a la zona on hauria comen at l i180102103047

zentauroepp41457582 pla curt dels agents rurals a la zona on hauria comen at l i180102103047 / Gemma Sanchez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat l'incendi que es va declarar dilluns a la tarda en una zona forestal de Castelldefels (Baix Llobregat), han informat a través de Twitter.

Segons el cos, el foc ha afectat una àrea aproximada de 10 hectàrees de vegetació a la cova Fumada i ja ha sigut encerclat pels agents que han treballat per extingir-lo durant tota la nit.

Els serveis d'emergència van ser alertats ahir a les 20.08 hores i van mobilitzar 10 dotacions terrestres dels bombers, que després es van incrementar fins a 17 -11 vehicles d'aigua i sis de comandament-, a més de diverses unitats dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Castelldefels, Protecció Civil de la Generalitat, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i uns 40 voluntaris.

Desallotjament preventiu

Els Mossos van desallotjar preventivament dues persones d'una masia del municipi pel fum, han explicat els bombers en un comunicat.

A més, es va tallar el subministrament elèctric a uns 6.000 usuaris per garantir les tasques d'extinció.

Notícies relacionades

Encara que no es coneixen oficialment les causes de l'incendi, diversos testimonis han manifestat que el foc es podria haver iniciat com a conseqüència d'un petard. El fort vent de la jornada va complicar la tasca dels bombers.

Jornada ventosa

El Cos d’Agents Rurals va activar ahir en 15 comarques de Catalunya el pla Alfa de prevenció d'incendis, en nivell 2 sobre 3, degut a les fortes ratxes de vent. L'alerta incloïa les comarques del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, l'Alt Empordà, el Baix Llobregat, l'Anoia, el Garraf i l'Alt Penedès. En altres comarques afectades pel vent el nivell d'alerta va ser únicament l'1. El Meteocat va alertar d'un nivell "alt" de risc per ratxes de vent superiors de fins a 20 m/s en diverses comarques.