A L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Els jutges ordenen la captura d'un bruixot que va estafar 60.000 euros a una dona

L'acusat no compareix al judici i el tribunal ordena la seva captura i ingrés a la presin

El Maestro Ballara va prometre a la víctima que l'ajudaria amb un problema sentimental

zentauroepp41300139 barcelona  13 12 2017  maestro ballara  foto  carlos valbuen171213141124

zentauroepp41300139 barcelona 13 12 2017 maestro ballara foto carlos valbuen171213141124 / Carlos Valbuena Junquera

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Maestro Ballara. Gran autèntic vident curandero africà dotat de do hereditari amb poders naturals i una enorme experiència en tots els camps de la màgia africana». El guineà Alaye Toura Diakhaby s’anunciava d’aquesta manera per captar clients que confiaven que a través de rituals els resoldria els problemes. Ahir, el suposat bruixot havia de ser jutjat a Barcelona per estafar gairebé 60.000 euros a una dona, a qui va fer creure que gràcies als seus dots se li arreglarien els infortunis sentimentals. Però no es va presentar al judici i el tribunal de la Secció Tercera de l’Audiència de Barcelona va ordenar la seva recerca i captura i l’ingrés a la presó, a l’entendre que pretén ocultar-se i eludir l’acció de la justícia. La fiscalia li reclama cinc anys de presó.

No és la primera vegada que Toura no compareix davant el tribunal. En l’ocasió anterior, no va ser localitzat i es va acordar la seva detenció. L’arrest es va produir el mes d’agost passat, però se’l va deixar en llibertat i se’l va citar en persona perquè anés a la vista d’ahir. Malgrat aquest precedent, no s’hi va presentar. La fiscalia va sol·licitar la seva captura i els magistrats la van acceptar. Fonts policials asseguren que l’investigat té una altra denúncia similar.

A finals del 2013, la víctima, que llavors tenia 59 anys, es va separar del seu marit. El fiscal relata al seu escrit d’acusació que aquest fet va deixar la dona «en una situació de gran debilitat i vulnerabilitat emocional». Per aquest motiu, una amiga li va facilitar el número de telèfon del Maestro Ballara amb la convicció que podia ajudar-la en els seus problemes sentimentals a través de rituals màgics africans. Volia fos com fos que el seu marit tornés amb ella.

El mandat dels esperits

Notícies relacionades

La primera cita va ser davant d’una parada de metro, a l’Hospitalet de Llobregat. D’allà es van dirigir a l’habitació que el curandero feia servir de despatx i que era a la mateixa localitat. A partir d’aquest dia, l’acusat va començar a demanar diners a la dona, i li va manifestar que els esperits l’hi deien i que el tractament no valdria per a res si no complia els seus desitjos. El curandero es va aprofitar, segons la fiscalia, de «la vulnerabilitat, credulitat i ignorància» de la dona.

La víctima va anar entregant al curandero diverses quantitats, des de 350 euros fins a 1.600. Però el cop fort el va rebre el febrer del 2015, quan va donar 40.000 euros en efectiu a Toura per a un conjur. A canvi, el bruixot li va entregar una bossa amb tres sobres i li va demanar que els posés sota el matalàs i que els obrís més tard. Ella creia que dins hi hauria els diners que amb anterioritat li havia donat. Però només hi havia papers en forma de bitllets. La dona va arribar a demanar un préstec per pagar al bruixot. La fiscalia atribueix al Maestro Ballara un delicte d’estafa agreujada.

Temes:

Estafes