CONFLICTE LABORAL

La vaga ha obligat a ajornar 9.000 proves a tot Espanya

El BOE publica aquesta setmana l'ordre perquè militars puguin exercir com a examinadors

1
Es llegeix en minuts

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha detallat que en els tres primers dies de la vaga que mantenen els examinadors de trànsit aquest mes de setembre s'han realitzat més de 15.000 proves, mentre que n'han sigut ajornades un total de 9.000 a tot Espanya.

En un comunicat la DGT explica que el seguiment de les aturades parcials convocades pel col·lectiu d'examinadors ha sigut del 71% dilluns passat, del 70% dimarts i del 69% dimecres, fet que ha ocasionat l'ajornament d'unes 3.000 proves cada dia. A Barcelona, dilluns passat va treballar un únic examinador.

Trànsit recorda que la reivindicació d'un augment de 250 euros en el complement específic d'aquests treballadors "no pot fer-se", en paraules del propi ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que dimarts passat va insistir que una pujada salarial no és factible si no es fa amb la resta de funcionaris.

Zoido també va avançar que dilluns que ve la DGT començarà a formar com a examinadors 24 funcionaris que podran incorporar-se a la plantilla d'aquest col·lectiu la primera quinzena de desembre.

Examinadors de Defensa

Aquesta setmana es publicarà al BOE la convocatòria del procés de formació per habilitar professionalment com a examinadors de Trànsit personal del Ministeri de Defensa.

Els primers 35 seleccionats començaran el curs de formació el gener de 2018, de manera que puguin incorporar-se a la plantilla d'examinadors l'abril de 2018, com ja es va anunciar al juliol.

Notícies relacionades

A més, en les pròximes setmanes es publicaran les bases de la convocatòria de les 435 places de promoció interna d'examinadors que el Consell de Ministres va aprovar el mes de juliol passat i que permetrà promocionar-se al 60% dels examinadors actuals, fet que suposarà millores professionals i econòmiques.

Els examinadors van començar les aturades parcials el mes de juny passat.