Cinc sindicats amenacen amb "mobilitzacions" si no s'apuja el sou a la Policia

Cinc organitzacions reclamen que se'ls equipari el sou a les policies autonòmiques

zentauroepp10121126 madrid 14 03 2009   manifestacion de policias en madrid mile170907102803

zentauroepp10121126 madrid 14 03 2009 manifestacion de policias en madrid mile170907102803 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts

Els cinc sindicats policials anuncien que impulsaran mobilitzacions si el Govern no es compromet a una pujada salarial "significativa" dels policies nacionals per al que queda de legislatura que suposi una equiparació amb les retribucions de les policies autonòmiques.

En un comunicat conjunt, les cinc organitzacions representatives -SUP, CEP, UFP, SPP i ASP- expliquen l'impuls unànime de les seves reivindicacions "cansats de falses promeses" i de comprovar, lamenten, "com es relega la Policia Nacional de qualsevol millora que sí que redunda en altres cossos policials".

Per aquest motiu, en una carta remesa al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, els sindicats recorden que, "en consonància amb la divulgada millora de l'economia espanyola", el Govern ha de reconsiderar les retallades aplicades a aquests funcionaris i iniciar un procés de reparació davant els nivells de precarietat dels últims anys i les seves conseqüències per a la salut dels agents.

"Estrès, sobresaturació a la feina, condicions precàries, afrontar la carestia de la vida i les despeses diàries, a més de la nul·la compensació o reconeixement, està desembocant en un deteriorament de la resistència, física i mental, dels que integrem aquest col·lectiu", denuncien els cinc sindicats en la carta remesa a Zoido en què subratllen que "la seguretat no és compatible amb la precarietat".

Més mitjans materials

Els sindicats apunten mobilitzacions similars a les protagonitzades el 2008 per tots els sindicats al passeig de la Castellana si l'Executiu no es compromet a atendre les seves demandes.

Notícies relacionades

Així, demanen una reunió per asseure's a negociar amb l'Executiu unes "retribucions dignes i d'acord amb les seves competències" perquè "tot té un límit" i perquè la bretxa salarial respecte a altres cossos policials s'ha consolidat.

A més d'un "quadro progressiu de millores salarials" per al que queda de legislatura, els sindicats també demanen el reforç de mitjans materials per als agents.