INVESTIGACIÓ SOBRE EL 17-A

Driss Oukabir estava de judicis dies abans dels atemptats de Barcelona

El germà d'un terrorista abatut a Cambrils va ser denunciat per violència masclista

zentauroepp39765317 gra005 madrid 22 8 2017  dris oukabir  uno de los cuatro det170822094020

zentauroepp39765317 gra005 madrid 22 8 2017 dris oukabir uno de los cuatro det170822094020 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts

El detingut per la seva presumpta implicació en els atemptats de Barcelona i Cambrils Driss Oukabir va tenir un judici ràpid al jutjat de Ripoll per violència masclista tres dies abans dels atacs, té vigent una ordre d'allunyament de la seva parella i serà jutjat al febrer. 

Segons han explicat a Europa Press fonts judicials, Oukabir, que actualment està en presó provisional per ordre de l'Audiència Nacional per delictes d'integració en organització terrorista, assassinat i lesions de caràcter terrorista, va ser detingut el 23 de juliol pels Mossos d'Esquadra al rebre una denúncia dels veïns.

L'endemà, Oukabir va comparèixer davant la titular del Jutjat de Ripoll, que va acordar una ordre d'allunyament i una prohibició de comunicar-se amb la seva parella, tot i que la dona va decidir no acusar la seva parella i només va acusar Fiscalia.

El 14 d'agost, només tres dies abans de l'atemptat de Barcelona, es va celebrar un judici ràpid al Jutjat únic de Ripoll, en què Oukabir no es va conformar, i per això la causa va ser enviada al jutjat penal 6 de Girona que té les competències en violència domèstica, i el judici per aquest cas se celebrarà el febrer del 2018.

Arxivada una altra denúncia

Notícies relacionades

El 2012, Driss Oukabir va passar un mes en presó preventiva a l'antic centre penitenciari de Figueres per una denúncia per un presumpte delicte d'abusos sexuals a una altra dona, encara que finalment no va ser condemnat per aquests fets.

Segons han indicat fonts judicials a Europa Press, Oukabir va ser denunciat per violació per una jove amb qui ell i un amic havien passat la nit, però finalment el cas es va arxivar per falta de proves.