Mor una dona seccionada per un ascensor en un hospital de Sevilla

La dona acabava de donar a llum per cesària i estava sent traslladada a planta

Era traslladada a planta quan es van tancar les portes i el cap li va quedar a l’interior de l’aparell. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Una dona ha mort aquest diumenge al ser seccionada per un ascensor a l'Hospital de Valme, a Sevilla, quan era traslladada en una llitera d'una planta a una altra. Segons han informat fonts policials, l'accident va passar poc després de les 14.30 hores, quan la dona, que acabava de donar a llum per cesària, era introduïda a l'ascensor. Segons sembla, va fallar el dispositiu de control de tancament de les portes i l'ascensor va iniciar la seva marxa cap amunt sense que la llitera hagués entrat completament.

Al lloc del succés, que va tenir lloc entre la segona i la tercera planta del centre hospitalari, es van desplaçar efectius de bombers, Policia Nacional i Local de Sevilla, mentre que els metges de guàrdia del centre hospitalari van anar immediatament al punt del sinistre, sense poder fer res per salvar la vida a la dona, de 28 anys i natural de Dos Hermanas. 

Notícies relacionades

Un equip de la Policia Científica i forense també es va desplaçar al lloc del succés per iniciar el procés de l'aixecament del cadàver. El jutge de guàrdia va arribar poc després de les 18.30 hores, mentre que l'hospital va habilitar una sala per atendre els familiars que van anar arribant tan bon punt van saber la notícia de la mort. L'ajuda psicològica també s'està prestant al zelador encarregat de traslladar la jove. Aquest treballador hauria intentat canviar d'ascensor la llitera de la jove quan va observar que les portes no es tancaven, però abans de poder aconseguir-ho l'elevador es va posar en marxa.

Revisat el 12 d'agost

L'ascensor havia superat tots els controls pertinents el 12 d'agost passat, sense que s'hi detectessin deficiències que n'impedissin l'ús. Així ho han explicat la consellera de Salut d'Andalusia, Marina Álvarez, i la gerent de l'hospital, Silvia Calzón, que van assenyalar que l'elevador complia tota la reglamentació legal, encara que la consellera sí que va precisar que s'obrirà una investigació per aclarir les causes exactes que han provocat l'accident mortal.