NEGOCIACIÓ ENTRE PARTITS

Holanda no ampliarà la llei d'eutanàsia

Les persones grans sanes "cansades de viure" no es podran acollir a la mort assistida legal

zentauroepp9907375 imagen conceptual sobre la eutanasia170815124926

zentauroepp9907375 imagen conceptual sobre la eutanasia170815124926 / EUTANASIA

1
Es llegeix en minuts
Efe / Amsterdam

Els quatre partits de centredreta que negocien una coalició de Govern a Holanda han arribat finalment a un acord sobre la política de l'eutanàsia i si formen el futur Executiu no ampliaran les regles sobre suïcidi assistit a persones grans "cansades de viure", ha informat aquest dimarts el diari holandès 'AD'.

Canviar la llei de l'eutanàsia és un dels temes més candents en les negociacions d'una formació a Holanda, especialment per les diferències ideològiques entre els progressistes de D66 i Unió Cristiana.

La proposta demanava que les persones grans que no estan malaltes però consideren que la seva vida ja s'ha acabat o estan "cansades de viure" podrien recórrer legalment a l'eutanàsia.

Els quatre partits, inclòs el liberal VVD, han acordat que el futur Gabinet no farà cap proposta per avançar en el suïcidi assistit, segons el projecte de text per a l'acord governamental, al qual ha tingut accés 'AD'.

Cèl·lules mare

Notícies relacionades

No obstant, el nou Executiu no impedirà que D66 presenti la seva iniciativa sobre aquesta matèria, però no espera que aquesta aconsegueixi els suports necessaris perquè no hi ha una majoria a la Cambra Baixa.

El Govern sí que podrà promoure, per contra, més investigació sobre cèl·lules mare en la pròxima legislatura, un altre dels punts més sensibles en l'ètica mèdica que els cristians es negaven a recolzar fins ara.