A PIZARRA

Interior apunta a la mort accidental de la nena trobada morta a Màlaga

Ha sigut localitzada al costat de la via del tren i amb un fort cop al cap

La menor va ser vista per última vegada quan sopava amb els seus pares en un restaurant

Trobat sense vida el cos de la nena de tres anys desapareguda ahir a la nit a Pizarra (Màlaga) / EFE / DANIEL PEREZ / VÍDEO: ATLAS

Trobat sense vida el cos de la nena de tres anys desapareguda ahir a la nit a Pizarra (Màlaga)
zentauroepp39465582 gra057 pizarra  m laga  27 07 2017   t cnicos de adif inspec170727115743

/

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho / Sevilla

Un accident és la principal hipòtesi plantejada en la mort de la nena de 3 anys desapareguda la nit passada a Pizarra (Màlaga) i trobada a primera hora del matí amb un fort impacte al cap en una via del tren a escassos quilòmetres de la localitat. Així ho ha confirmat el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, que ha explicat a Madrid que “sembla que s'imposa la teoria de l'accident per sobre de qualsevol altra”. No obstant, encara s'està a l'espera de l'autòpsia per determinar les causes exactes de la mort de la petita Lucía Vivar Hidalgo, encara que l'informe preliminar ja ha confirmat que el fort cop va ser el motiu de la mort.

La Guàrdia Civil manté oberta una investigació des que el cos ha sigut localitzat a primera hora del matí per un maquinista que cobria el trajecte de Rodalies entre Pizarra i Álora. El cadàver de la nena ja és a l'Institut de Medicina Legal perquè l'autòpsia aclareixi si el cop al cap va ser accidental o intencionat. En aquest sentit, cobra força la possibilitat que la nena es desorientés, es posés a caminar per la via i al cansar-se s'estirés a dormisquejar al costat dels rails, on hauria rebut l'impacte d'un dels primers trens de proximitat que passen per aquest tram.

Dos minutos escassos

Un ampli dispositiu integrat per veïns i forces de seguretat buscava la nena des d'aquest dimecres a última hora, quan es va donar la veu d'alarma després que els pares la perdessin de vista "només dos minuts", segons explicava l'alcalde de Pizarra, Félix Lozano. La Guàrdia Civil ha informat al seu perfil de Twitter de la desaparició. La nena portava un vestit de ratlles i va ser vista per última vegada a l'esplanada de l'estació de tren on estava amb els seus pares.

La família és molt coneguda a Pizarra, on resideix la família paterna -l'avi de la nena té un negoci de maquinària de construcció- i la mare treballa en una gasolinera. S'havien desplaçat des d'Alhaurín el Grande, on els pares de Lucía viuen actualment, per conèixer juntament amb uns familiars el nou bar obert a l'estació de tren, que atreia molt públic de la zona. Cap a les 23.20 hores van perdre de vista la nena, que havia estat jugant amb altres nois, alguns d'ells familiars, a la plaça.

Fonts municipals van explicar que en un primer moment la família va pensar que es tractava d'un joc de la nena, aficionada a amagar-se i que ja havia donat algun ensurt als pares perquè ni tan sols contestava quan jugava. No obstant, quan van localitzar el xumet de Lucía en un dels bancs de l'estació que donen a la via, es va estendre el pànic, perquè la nena no se'n desprenia mai.

Notícies relacionades

El poble, situat a 33 quilòmetres de Màlaga i de 9.200 habitants, es va bolcar a buscar la criatura. Es van fer batudes i es van pentinar tots els voltants del poble, amb pics de fins a 600 voluntaris en alguns moments que es van sumar als dispositius de Protecció Civil, la Policia Local i la Guàrdia Civil. L'Ajuntament va habilitar un espai a l'edifici consistorial per atendre els pares i la resta de familiars, que van necessitar atenció psicològica.

UN MAQUINISTA

Cap a les vuit del matí els pitjors presagis s'han confirmat quan un maquinista que cobria el trajecte de Rodalies entre Pizarra i Álora avisava que havia localitzat un embalum estrany a la via, a uns set quilòmetres per carretera d'on se la va perdre de vista per carretera i a uns tres quilòmetres per la via del tren. Uns operaris d'ADIF han comprovat poc després que era el cos de la nena. Era un dels primers trens del matí, que cap a les 6.30 reprenen el servei de transport de passatgers després d'estar tota la nit en suspens. La Guàrdia Civil ha perimetrat els voltants a la recerca d'alguna pista sobre el que li devia passar mentre el jutge ordenava l'aixecament del cadàver. El succés ha commocionat el poble de Pizarra, on l'ajuntament, igual que el d'Álora -el cos ha aparegut al seu terme- i el d'Alhaurín el Grande -on viu la família-, ha decretat tres dies de dol oficial.