Allau d'activitats per a nens durant 80 dies de vacances

L'oferta lúdica i educativa per a l'estiu creix davant la molt difícil conciliació familiar

zentauroepp39035921 barcelona 24 06 2017   los primeros ni os que van de colonia170624185847

zentauroepp39035921 barcelona 24 06 2017 los primeros ni os que van de colonia170624185847 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales
Carme Escales

Periodista

ver +

Papiroflèxia, trucs de màgia, acrobàcia, jocs a l’aire lliure, dibuix i manualitats són part del menú del casal d’estiu de Lenoarmi, una escola d’educació física integral a Barcelona, en què destaquen cursos de natació amb mètode propi i a partir dels tres mesos de vida (www.lenoarmi.com). A l’estiu, ofereixen tallers i activitats a partir de 35 euros i fins als 195 euros d’una setmana de casal, de 9 a 16.30 hores, en què nens i nenes de fins a 7 anys també hi poden dinar. Aquest estiu rememoren el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona i cada setmana la dediquen a un esport. L’última de juny i la primera de setembre s’han sumat a les de juliol, per demanda dels pares. 

    

Centres d’equi-tació,com el de Les Tanques, a prop deViladecans (www.lestanques.com); escoles de dansa aèria, com  Onair Barcelona, al Poblenou (www.onairbarcelona.com), o tallers d’artesania, com El Taller de l’Artista, al barri barceloní del Guinardó (www.eltallerdelartista.net) programen particulars ofertes per a aquests 80 dies de vacances escolars, encara que la majoria deixen bastant orfe el mes d’agost. La web vacances.barcelona.cat recull més de 870 activitats d’entitats socials, d’oci i esportives a Barcelona i aporta informació sobre ajudes a famílies amb pocs recursos.

  

 Entitats d’oci infantil com Fundesplai i la Fundació Pere Tarrés envien aquest estiu 68.800 i 20.000 nens i joves, respectivament, a conviure amb xavals de la seva edat. Ho fan en cases de colònies o en espais a Barcelona mateix o fora de la ciutat on a les tardes i els dissabtes de l’any es feien activitats extraescolars.

  

 Per a famílies en risc d’exclusió social, Fundesplai compta amb 5.700 beques (per a colònies i casals, un 10% més que el 2016). La Fundació Pere Tarrés ha atorgat ajudes del 25% al 100% de les quotes de les activitats gràcies a entitats que han aportat 1,1 milions d’euros perquè més de 4.500 nens hi puguin participar. I 5.955 nens i nenes més, gràcies a la Fundació Probitas i a 77 entitats més, tindran aquest estiu beques de menjador.

Notícies relacionades

    

Visitar gent gran, cuidar animals o realitzar un voluntariat amb Creu Roja són activitats que donen sentit també a molts estius de joves, canalitzades des d’entitats com Aldees Infantils. «Intentem conscienciar-los sobre el voluntariat», assenyala Carmelo Blázquez, responsable del programa Barlovento d’Aldees Infantils. Molts menors que viuen a les llars d’aquesta organització, que van haver de ser separats de les seves famílies, dediquen una part de l’estiu a conviure més amb els seus pares biològics. I la resta, igual que tots els nens. «El mes d’agost anàvem sempre a un càmping de Caldes d’Estrac. Creàvem grups d’esports i això ens unia molt», recorda Rubén Guijo, de 19 anys i antic membre d’Aldees.