intromissió en la intimitat

Set noies denuncien un 'voyeur' que les va gravar despullades amb un dron

Les joves estaven prenent el sol sense banyador en una barca a Mallorca

dron

dron

1
Es llegeix en minuts

Set noies han denunciat davant la Guàrdia Civil que un dron dirigit des d'un iot que hi havia a prop les va gravar mentre prenien el sol a la coberta d'una barca en aigües de Portocolom, al sud-est de Mallorca.

Segons ha informat un portaveu de l'institut armat, els agents que van tramitar la denúncia i van identificar el pilot del dron no aprecien en els fets explicats per les noies un comportament delictiu, ja que les imatges suposadament captades des de l'aire no havien sigut difoses i no hi ha constància que quedessin registrades. No obstant, la Guàrdia Civil va enviar la denúncia al jutjat de guàrdia de Manacor per si considera que els fets narrats sí que poden constituir un delicte i està analitzant si la persona que va operar el dron va cometre alguna infracció administrativa.

Els fets van passar dissabte passat quan, segons l'explicació recollida en la denúncia de les noies, mentre prenien el sol sobre la coberta d'un llaüt, algunes despullades, van advertir que una petita aeronau les sobrevolava i les gravava, segons denotava una petita llum vermella encesa a l'aparell. Llavors van comprovar que a prop hi navegava un iot on un grup d'homes observaven una pantalla i reien.

OFERIR DINERS

Les noies els van cridar perquè deixessin de gravar-les i els ocupants de l'altra embarcació les van ignorar, aleshores elles van gravar el que passava amb els mòbils, i els homes van canviar d'actitud, van deixar de fer volar el dron i es van allunyar.

Notícies relacionades

Les afectades van seguir amb el seu vaixell tradicional mallorquí el iot fins al port de Portocolom i van avisar la Guàrdia Civil.

Els suposats "voyeurs", segons elles, els van oferir diners per desistir de la seva intenció de denunciar-los, però finalment van presentar l'endemà a la caserna de la Guàrdia Civil de Felanitx una denúncia per violació de la seva intimitat.