PROTESTA ESTUDIANTIL

Estudiants de la UAB tallen l'AP-7 en protesta per les taxes universitàries

Exigeixen la rebaixa de taxes universitàries i l'equiparació dels preus dels màsters i graus

corte-ap7

corte-ap7

1
Es llegeix en minuts

Un grup d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han tallat aquest matí durant una mitja hora la B-30 i l'AP-7 a l'altura de Cerdanyola del Vallès per exigir la rebaixa de taxes universitàries i l'equiparació dels preus dels màsters i graus.

El tall s'ha produït entre les 09.30 i les 10.00 hores i l'acció de protesta ha sigut convocada per la Coordinadora d'Assemblees de Facultats de la UAB, segons ha explicat a Efe la portaveu d'aquesta entitat, Mercè Tarés.

La protesta d'aquest dimecres es produeix dies abans de les jornades de vaga a què està convocada la comunitat educativa de la UAB els dies 10 i 11 de maig per exigir aquestes mesures.

"No pararem de lluitar per demanar a la Generalitat i al Govern central que abaixin les taxes universitàries, i pressionarem des de totes les vies que tinguem a l'abast per fer que això sigui possible", ha explicat Tarés.

Així mateix, ha assegurat que les protestes van encaminades a exigir al rectorat de la UAB demandes locals, com la reobertura de les copisteries tancades, la gratuïtat dels dossiers acadèmics o del bus intern del campus.

RETENCIONS

Notícies relacionades

Durant la protesta, els manifestants han exhibit banderes i pancartes amb lemes com 'Seguim amb l'ofensiva' o 'Exigim la rebaixa del 30% i l'equiparació de preus'.

La protesta s'ha acabat minuts abans de les 10.00 hores, però l'AP-7 i la B-30 se n'han ressentit durant una bona estona amb retencions quilomètriques en sentit nord i sud a l'altura de Cerdanyola del Vallès.