REACCIONS

Colau expressa el seu suport a la tuitera condemnada per publicar acudits de Carrero Blanco

"La delirant condemna a Cassandra Vera per tuits inofensius vulnera drets i llibertats fonamentals", ha dit l'alcaldessa de Barcelona

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat el seu suport a Cassandra Vera, la tuitera condemnada a un any de presó per publicar acudits sobre l'assassinat el 1973 del president del Govern Luis Carrero Blanco.

"La delirant condemna a Cassandra Vera per tuits inofensius vulnera drets i llibertats fonamentals! Tot el meu suport a @kira_95", ha escrit Ada Colau a Twitter.

L'alcaldessa ha afegit al seu tuit el de Cassandra Vera en què la noia de 21 anys escriu: "No només em quedo antecedents, m'han tret el dret a beca i destrossat el meu projecte de ser docent. M'han arruïnat la vida" i un altre en què la tuitera facilita el seu Paypal per als que la vulguin ajudar econòmicament.

Colau també ha retuitejat el missatge del tinent d'alcalde de Ciutadania, Jaume Asens, en què diu: "Es nega veritat i justícia a víctimes franquisme. Es persegueixen bromes sobre els seus botxins", i que està il·lustrat amb una fotografia de Carrero Blanco i Francisco Franco.

Notícies relacionades

L'Audiència Nacional ha imposat una condemna d'un any de presó per enaltiment del terrorisme a Cassandra Vera al determinar que els comentaris que va escriure sobre Carrero Blanco entre el 2013 i el 2016 "constitueixen menyspreu, deshonra, descrèdit, burla i ofensa a les persones que han patit la urpada del terrorisme".

Cassandra va escriure tuits com: "ETA va impulsar una política contra els cotxes oficials combinada amb un programa espacial", "Kissinger li va regalar a Carrero Blanco un tros de la lluna, ETA li va pagar el viatge per anar-hi" o "Tant de bo l'IRA hagués aconseguit matar Margaret Thatcher, hauria sigut un Carrero Blanco a la irlandesa".