MACROOPERACIÓ POLICIAL

Detinguts a Figueres 35 membres d'un clan familiar que traficava amb marihuana a gran escala

Més de 350 agents han participat en un dispositiu policial que s'ha desenvolupat en set municipis de Girona

Macrooperatiu policial contra el tràfic de drogues. / XAVIER PI/ACN

1
Es llegeix en minuts
ÀLEX HERNÀNDEZ / FIGUERES

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a Figueres (Alt Empordà) 35 membres d’un clan familiar, els Cortés, en el transcurs d’una gran operació policial contra el tràfic de marihuana. Més de 350 agents policials –que van comptar amb el suport d’un helicòpter i també d’unitats canines– van intervenir en el dispositiu, que també es va desenvolupar en altres municipis gironins (Vilafant, Llers, Cabanes, Sant Miquel de Fluvià, Avinyonet de Puigventós) amb el registre d’una vintena de domicilis.

L’inspector responsable de la comissaria dels Mossos a Figueres, Alfons Sánchez, va explicar que el clan formava «una organització criminal dedicada al cultiu, transport i tràfic de marihuana». També s’investiga un possible blanqueig de capitals procedent de la venda il·legal. Fins aquest moment, els Mossos no han informat de les quantitats de droga que han estat requisades, ni dels objectes de valor i els diners en metàl·lic requisats.

Tant els registres com les detencions es van portar a terme sense cap incident remarcable. Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 6 de Figueres, que s’ha fet càrrec de la investigació.

Notícies relacionades

CULTIVADORS I VENEDORS / La policia catalana feia un temps que investigava el clan Cortés. Tot apunta que encapçalaven el tràfic de marihuana a la zona gràcies a una sòlida organització. Segons fonts pròximes a la investigació, el clan tenia ben diferenciades les persones que cultivaven i les que venien la droga.

Els cultivadors estaven allunyats dels nuclis de decisió de la banda desmantellada, mentre que els líders se centraven en el trànsit i en la distribució de la marihuana.