DECOMÍS

Intervinguts vuit animals protegits dissecats a la venda per internet

El preu de les pells, trofeus de caça legals però que no es poden comercialitzar, era de 22.000 euros

Els animals dissecats intervinguts.

1
Es llegeix en minuts

Agents rurals han intervingut vuit trofeus de caça d'animals protegits dissecats que es volien comercialitzar a través d'internet, a preus de venda que oscil·len entre els 2.000 i els 10.000 euros, ha informat aquest divendres el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Es tracta de dues pells d'os bru, una pell d'os negre, una d'os polar, una de lleopard, una de lleó i una de cocodril del Nil, amb un preu total del lot de 22.500 euros.

Els agents van tenir notícia dels anuncis per vendre les pells, van establir contacte amb el venedor i li van demanar la documentació.

Aquestes espècies estan protegides pel conveni de Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES).

Notícies relacionades

La documentació aportada acreditava l'origen legal pel que fa al conveni, però els certificats s'havien expedit com a trofeus de caça, que estan considerats efectes personals d'ús restringit i no es poden utilitzar amb fins lucratius o comercials.

Per ese motiu els agents van decomissar cautelarment les pells i les van entregar a la Duana de Barcelona, que va ordenar el seu decomís definitiu, per una presumpta infracció de la llei orgànica de repressió del contraban.