PLA CONTRA LA POBRESA

El Congrés insta el Govern a aprovar un ingrés mínim vital

La moció promoguda pel PSOE proposa crear una renda bàsica per a 730.000 famílies

zentauroepp36667729 gra134  madrid  19 12 2016   el presidente y el portavoz de 161221093851

zentauroepp36667729 gra134 madrid 19 12 2016 el presidente y el portavoz de 161221093851 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts

El Congrés dels Diputats ha recolzat una moció en què s'insta el Govern a aprovar un Pla Integral de lluita contra la pobresa que integri polítiques econòmiques i socials eficaces i sostenibles i que estableixi un ingrés mínim vital per a les famílies en situació vulnerable.

A través d'una esmena transaccional a la moció presentada pel grup socialista, es demana al Govern que adopti de manera urgent mesures per lluitar contra la pobresa i la desigualtat, amb la col·laboració de les comunitats autònomes, i que aprovi un pla que integri polítiques econòmiques i socials eficaces i sostenibles.

El PSOE explica que la iniciativa, aprovada al Ple de la Cambra baixa, suposa una nova prestació, amb càrrec als Pressupostos Generals de l'Estat, per, "una vegada esgotades la resta de prestacions, proporcionar a les famílies sense cap mena d'ingrés una renda que els permeti afrontar les necessitats més bàsiques". Segons els socialistes, de l'ingrés mínim vital se'n podrien beneficiar "les 730.000 famílies sense ingressos que hi ha al nostre país".

L'acord dels grups proposa que el pla creï una nova prestació no contributiva de la Seguretat Social dirigida a les llars sense ingressos o en situació de necessitat i augmentar la cobertura de la prestació per fill a càrrec incrementant-ne la quantia i el llindar de rendes familiars establert per accedir-hi.

Notícies relacionades

A més, planteja revertir les retallades en polítiques socials i tornar a les entitats locals, de manera urgent, les competències en matèria de prestació dels serveis socials i de promoció i reinserció social.

Per últim, assenyala que la iniciativa ha de contenir "la recuperació de la dotació pressupostària del pla concertat de prestacions bàsiques de serveis socials des de l'Administració General de l'Estat, per consolidar i desenvolupar les estructures dels serveis socials d'atenció primària i la seva prestació pel sector públic".