ensurt a Collserola

Nens perduts al bosc

Quatre menors de tres anys d'una escola de Sant Cugat han sigut localitzats en perfecte estat per la Policia Local i els bombers una hora després d'extraviar-se

bombers

bombers

1
Es llegeix en minuts

Buscaven fulles seques, algun fruit caigut a terra, molsa... qualsevol cosa que els pogués ajudar a conèixer com és la tardor al bosc. Tan entusiasmats estaven que s'han perdut. Una hora després de la seva desaparició, la Policia Local de Sant Cugat del Vallès ha trobat en "perfecte estat de salut" els quatre nens de només tres anys, alumnes de preescolar del col·legi públic La Floresta, extraviats aquest dijous al matí al massís de Collserola. Estaven bé, però l'ensurt -almenys per als adults- ha sigut majúscul.

El rastre dels quatre menors, dos nens i dues nenes, s'ha perdut durant gairebé una hora, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament de Sant Cugat, que ha apuntat que, en el moment de ser localitzats, els nens no semblaven espantats. Segons sembla, els nens estaven junts i s'haurien allunyat del grup mentre jugaven. Han sigut trobats a uns 500 metres de distància del lloc on se'ls havia perdut de vista.

La zona, pròxima a l'escola, té una orografia en pendent, amb arbrat, que tot i que no és frondós és prou abundant com perquè "en un moment" els alumnes hagin sortit de la zona de visió dels adults que acompanyaven el grup escolar.

Ha sigut al mateix bosc on els mestres s'han adonat, quan feien un recompte dels alumnes, que faltaven quatre nens. "Mentre es mobilitzava l'operatiu de recerca, la resta d'alumnes participants en l'excursió han tornat a les instal·lacions del col·legi", ha assegurat el portaveu municipal, que ha desmentit la versió inicial que el grup (format per nens de P-3, P-4 i P-5) havia tornat a l'escola sense haver-se adonat de la desaparició dels quatre petits extraviats.

AMPLI DISPOSITIU

L'avís ha posat en marxa la Policia Local, agents de Protecció Civil, efectius dels Bombers i una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que han desplegat un "ampli" dispositiu de recerca per tota la zona del bosc. 

Notícies relacionades

La Conselleria d’Ensenyament, a través dels serveis d'inspecció educativa, ha sol·licitat que es realitzi una investigació de l'incident per depurar, arribat el cas, possibles responsabilitats. Aquest diari ha intentat recollir la versió de l'escola, però aquesta ha declinat explicar els fets.

El cas ha recordat l'«aventura», el maig passat, de dos alumnes de P-4 de l'escola Àngel Baixeras de Barcelona, que es van escapar de l'escola, situada al barri Gòtic de la capital catalana, i van arribar fins a Valldoreix en un comboi dels Ferrocarrils de la Generalitat.