EL DRAMA DE LA IMMIGRACIÓ

Un nou assalt a la frontera de Ceuta deixa dos morts al mar

Més de 180 immigrants van aconseguir entrar a Espanya durant la nit de Nadal

Les víctimes mortals es van ofegar a l'intentar saltar la tanca de sis metres

Assalt d’immigrants a la tanca de Ceuta durant la nit de Nadal / AP / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'assalt a la tanca de la frontera de Ceuta protagonitzat aquesta matinada per centenars d'immigrants ha tornat a posar en primer pla la immigració irregular, amb un saldo de dos morts, almenys dotze ferits i 185 subsaharians que han aconseguit entrar a la ciutat autònoma. 

La festivitat de Nadal ha sigut, en aquesta ocasió, el moment utilitzat pels immigrants per assaltar la tanca fronterera de Benzú -frontera nord amb el Marroc-, una zona menys vigilada però de més dificultat d'accés, amb una tanca de sis metres d'altura, o per vorejar la costa nedant.

Segons ha informat a Efe un voluntari de la Creu Roja, s'han viscut escenes molt doloroses per la gran quantitat d'immigrants que han resultat ferits, alguns d'ells amb talls profunds, per l'allau humana sobre la tanca. El voluntari ha dit que, en alguns moments, s'han vist desbordats per atendre els immigrants, ja que tots reclamaven l'atenció urgent. "Hi havia molta sang, molta roba als filats i gent plorant i altres donant gràcies per estar a Espanya", ha comentat a Efe aquest voluntari.

ALLAUS MASSIVES

Les autoritats locals marroquines han informat que dos immigrants han mort ofegats quan han intentat arribar nedant a Ceuta. A més, les ambulàncies han hagut d'evacuar a l'hospital 12 immigrants, dos d'ells amb símptomes d'ofegament després d'haver aconseguit ser estabilitzats a la mateixa platja.

"Hi havia molta sang,  "Hi havia molta sang, molta roba als filats i gent plorant", explica un voluntari de Creu Roja

Notícies relacionades

L'assalt s'ha produït per una zona que ja ha viscut els últims salts massius a la tanca protagonitzats pels immigrants que estan acampats prop de la frontera ceutina. La Guàrdia Civil ha dit a Efe que no es pot calcular el nombre d'immigrants situats al costat marroquí a l'espera d'entrar a Ceuta, ja que la xifra sol oscil·lar molt amb el pas dels mesos. 

L'ÚLTIM ASSALT

L'últim assalt massiu a la tanca ceutina, segons les dades facilitades a Efe per la Delegació del Govern, s'havia registrat el 3 d'octubre d'aquest any a la matinada, quan 87 immigrants subsaharians van aconseguir entrar a Ceuta. La massiva entrada d'immigrants ha sigut ben absorbida pel Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), perquè aquesta mateixa setmana un grup de 100 immigrants han sortit del recinte cap a centres d'acollida de Madrid i Andalusia. No obstant, el CETI torna a estar molt per sobre de la seva capacitat, xifrada en 512 places, al tenir en aquests moments uns 780 immigrants, la majoria procedents de l'Àfrica Subsahariana.

Temes:

Ceuta