ELS DIES 27 i 28 DE NOVEMBRE

El Banc dels Aliments necessita 5.000 voluntaris

El Gran Recapte aspira a recollir 5.000 tones en 2.500 punts de Catalunya

Potser vols, però no saps com és el vídeo promocional del Gran recapte d’aliments d’aquest any.  / SOM ACME / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz
Rosa Mari Sanz

Periodista

ver +

El 2009, veient les seves prestatgeries buides, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, engrescats pel de Barcelona, van decidir unir-se per portar a terme una campanya extraordinària de recollida que pal·liés la situació de les entitats socials, desbordades per l'augment de la petició d'ajuda per part de milers de famílies.

Llavors aspiraven a recollir 200 tones, que van acabar sent-ne 220. Han passat sis anys i la situació social no ha millorat. De fet, aquesta gran campanya de finals d'any no ha deixat de portar-se a terme. I cada vegada es fa més gran. Aquest dijous. la directora del Gran RecapteSabina Hindeisen, ha presentat la iniciativa que es durà a terme a tot Catalunya els dies 27 i 28 de novembre i ha demanat voluntaris. Ja hi ha la considerable xifra de 20.000 inscrits, però en falten 5.000 per completar l'operatiu previst.

MÉS DE 250.000 CATALANS

La recollida massiva d'aliments (aquesta vegada aspiren a 5.000 tones, davant de les 4.600 de l'any passat ) beneficiarà 260.000 catalans sense recursos. Hi haurà 600 punts més de recollida, o sigui, un total de 2.500, situats en mercats i supermercats de tot el territori.

Els principals aliments que fan falta són oli, llet i conserves de llegums cuits, així com conserves de carns i de peix, productes amb data de caducitat llarga i que no suposen un despesa energètica alta, com els que necessiten cocció, com són els llegums secs.

Notícies relacionades

El tret de sortida de la campanya tindrà lloc al mercat del Ninot, a l'Eixample de Barcelona, el divendres 27 a les 9.00 hores, una dinamització en què també participarà el grup musical infantil Macedònia, que promou una alimentació saludable.

Els voluntaris que desitgin col·laborar poden inscriure's a través de la web de la iniciativa.