ENSURT A CARABANCHEL

Un bloc de vivendes es desploma a Madrid després de desallotjar els veïns

Unes esquerdes aparegudes de matinada han provocat l'ensorrament

Part de l’edifici que aquesta matinada va ser desallotjat a Madrid pels bombers per risc d’ensorrament ha caigut unes hores després. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El bloc de vivendes del número 5 del carrer Duquesa de Tamames, al districte madrileny de Carabanchel, s'ha desplomat finalment aquest dilluns i només ha quedat dreta la façana que dóna a aquesta via. No s'han hagut de lamentar danys personals, ha informat Emergències Madrid.

Els 57 veïns del bloc desplomat i el seu contigu havien sigut desallotjats per l'aparició d'"importants esquerdes" que han estat detectades aquesta matinada. Algunes esquerdes han provocat que els marcs de les portes es desencaixessin, i això ha fet impossible que alguns veïns poguessin sortir de casa per la porta i els bombers els han hagut rescatar per les finestres de la façana amb una escala.

Un total de 22 veïns (14 de l'edifici número 5 i vuit del número 7, que han sigut reallotjats en hotels) ha sigut reallotjats pel Samur Social en habitacions d'hotel, i la resta dels afectats han optat per vivendes de familiars o altres opcions. Samur Protecció Civil ha instal·lat un punt mèdic avançat per a les persones que ho necessitin, encara que no hi ha cap ferit

Notícies relacionades

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i el regidor de Seguretat, Salut i Emergències, Javier Barbero, s'han desplaçat al lloc dels fets, a més de la regidora de Vivenda, Equitat i Drets Socials, Marta Higueras, i la regidora de Carabanchel, Esther Gómez Morante.

L'accident s'ha produït per l'enfonsament d'almenys un dels pilars que sostenien l'immoble, ha explicat el delegat de Desenvolupament Urbà Sostenible de l'Ajuntament de Madrid, José Manuel Calvo.