El PP aprova la reforma de l'avortament amb una lleu divisió interna

Almenys cinc diputats conservadors no recolzen la nova llei, que exigeix consentiment patern a les menors

El PSOE considera que la controvertida modificació és inaplicable

1
Es llegeix en minuts
JUAN RUIZ SIERRA / MADRID

Almenys cinc diputats del PP han trencat aquest dijous la disciplina de vot i no han recolzat la reforma de l'avortament impulsada pel Govern, que consisteix a exigir el permís dels pares a les noies d'entre 16 i 18 anys que vulguin interrompre el seu embaràs. Quatre parlamentaris hi han votat en contra (juntament amb l'oposició) i un cinquè s'ha abstingut. La reforma, en qualsevol cas, ha tirat endavant amb el suport de la immensa majoria del PP i tots els diputats d'Unió. La resta de l'oposició ha rebutjat la iniciativa.  

El Govern s'ha estat enfrontant amb l'avortament durant tota la legislatura. Primer va impulsar una legislació molt restrictiva, després la va paralitzar (cosa que va motivar la sortida de l'exministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón) per passar ara a una modificació de la llei actual. Però el projecte no ha comptat amb el suport de la majoria de l'oposició (el PSOE ho considera inaplicable) ni d'una petita part dels conservadors, que ho consideren massa tímid i demanen la derogació de la norma actual, basada en els terminis, i la seva substitució per un sistema de supòsits.

Notícies relacionades

El ministre de SanitatAlfonso Alonso, ha demanat aquest matí obediència als díscols, ja que, ha dit, es tracta de "un compromís electoral" del seu partit.

ABSÈNCIA DE PROCEDIMENTS

Al mateix temps, els socialistes han carregat amb duresa contra la reforma. El seu portaveu d'Igualtat a la Cambra baixa, Ángeles Álvarez, ha advertit que no hi ha garanties processals que una jove que recorri davant un jutge la decisió dels seus pares sobre el seu avortament pugui aconseguir una resposta en termini, ja que no existeixen procediments jurídics urgents i específics per a aquest assumpte. "És gravíssim, perquè suposa la desprotecció jurídica de les menors", ha dit Álvarez. 

Temes:

Avortament