La PAH denuncia que PP i CiU no recolzen la ILP de vivendes

L'Idescat entregarà a finals d'abril a la mesa del Parlament el comprovant segons el qual hi ha més de 50.000 firmes recolzant la iniciativa

2
Es llegeix en minuts

La Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) ha denunciat aquest divendres que el Grup Parlamentari del PP no recolza la ILP de vivenda, mentre que Covergència i Unió (CiU) no es compromet amb el contingut de les demandes de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP).

La PAH, que el 27 de març va presentar a l'Idescat 70.000 firmes de suport a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica -més de les 50.000 necessàries perquè la ILP arribi al Parlament-, ha anat mantenint reunions amb tots els grups parlamentaris, excepte amb el PP.

En roda de premsa, la PAH ha fet públic el posicionament dels diferents grups parlamentaris davant la ILP, en presència de representants dels diferents grups parlamentaris que la recolzen, i d'activistes.

Segons el portaveu de la PAH, Carlos Macía, en les últimes dues setmanes "ens hem reunit amb tots els grups parlamentaris, menys amb el PP, que ni ens ha rebut", i ha recalcat que el grup popular "ha mostrat una vegada més el seu menyspreu pel patiment de les famílies".

En aquestes reunions amb els grups parlamentaris, segons han informat les entitats promotores de la ILP, han demanat el compromís que donin suport al contingut de la iniciativa, a les demandes i que aquesta ILP es "tramiti d'urgència extraordinària i que es comprometin a votar i a aprovar-la abans que s'acabi aquesta legislatura".

Segons la PAH, els grups parlamentaris a favor de la ILP són el PSC, ERC, ICV, la CUP i Ciutadans (C's).

"Compartim els objectius que proposa i busca aquesta ILP", ha declarat el parlamentari d'ERC Roger Torrent, per a qui "estem vivint una situació greu i s'hi ha de posar fre".

"El resultat d'aquestes reunions és que tots els grups, inclòs CiU, donen suport al fet que es tramiti d'urgència, però CiU no es compromet amb el contingut, mentre que la resta de grups es comprometen amb el contingut de les demandes i amb la tramitació d'urgència que es votarà i aprovarà abans que s'acabi aquest mandat" ha explicat el portaveu.

Notícies relacionades

Macía ha explicat també que "tenim 66 parlamentaris que votarien a favor, ens en faltarien dos per a la majoria, que serien o el PP o CiU".

El portaveu de la PAH ha recordat que l'Idescat, a finals d'abril, entregarà a la taula del Parlament el comprovant segons el qual hi ha més de 50.000 firmes recolzant "i li donem aquest termini perquè rectifiquin la seva postura, i si no l'advertim que estarem denunciant el president Mas de ser responsable de la violació sistemàtica de drets humans a Catalunya". 

Temes:

Desnonaments