TRAGÈDIA ALS ALPS

Els familiars acomiaden les víctimes en un acte íntim a Le Vernet

Ha sigut una celebració laica en una localitat d'uns 150 habitants

Desplegament periodístic a la localitat de Seyne-les-Alpes.

Desplegament periodístic a la localitat de Seyne-les-Alpes. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
CARLOS MÁRQUEZ DANIEL / FERRAN COSCULLUELA / SEYNE-LES-ALPES

L'acte de comiat de les víctimes de l'accident s'ha fet dijous davant la muntanya en què 150 persones van perdre la vida aquest dimarts després d'estavellar-se l'avió de Germanwings. Al voltant de 250 familiars s'han reunit en un ambient de profunda tristesa i flanquejats per un gran nombre de persones disposades a donar suport psicològic. 

Notícies relacionades

Toni Sánchez, cap d'equip de resposta en cas d'emergències de la Creu Roja, ha reconegut el dur tràmit pel qual han de passar els familiars de les víctimes en un accident com aquest: "El fet que l'accident hagi sigut intencionat és un component que no afavoreix per superar la situació", ha opinat. La majoria dels assistents tornaran ben aviat a Marsella o als seus llocs de residència. Altres ni tan sols s'han vist amb forces per arribar a la muntanya i s'han quedat a Marsella. S'han congregat persones de múltiples nacionalitats, en una mena de capella ardent. Flors i molt silenci.

Le Vernet, una localitat d'uns 150 habitants, ha sigut escollida per acollir aquest comiat perquè disposa d'una vista privilegiada de la muntanya darrere de la qual es va precipitar l'avió de Germanwings