El DNI 3.0 arrenca a Lleida

El document permet la transmissió de dades a alta velocitat

1
Es llegeix en minuts
EVA VISA / LLEIDA

Un nou DNI que incorpora un xip certificat com a dispositiu segur, amb més capacitat i velocitat, i que dota la firma electrònica de la mateixa validesa jurídica que la manuscrita substituirà l'actual document en un procés progressiu que es portarà a terme en les diferents comissaries de policia espanyoles. La primera ciutat que expedirà des de demà aquest nou DNI electrònic és Lleida, on el ministre de l'InteriorJorge Fernández Díaz, l'ha presentat aquest matí i ha entregat el primer exemplar a la nedadora olímpica Mireia Belmonte.

Notícies relacionades

El llançament del nou DNI 3.0 es realitza a Lleida com a ciutat pilot i la seva implantació s'estendrà progressivament a la resta del territori espanyol. Díaz ha destacat que el document, que permet la transmissió de dades via NFC (Transmissió de Dades per Contacte) i radiofreqüència, contribuirà a fer d'Espanya un país més segur al millorar la seguretat documental. “L'adopció d'aquest model millora un aspecte important de la tranquil·litat ciutadana, com és la seguretat documental i, amb ella, la certesa en l'acreditació de la identitat personal”, ha afirmat.

El nou document permetrà, per exemple, realitzar denúncies sense necessitat d'anar a una comissaria, autoritzar terceres persones per recollir paquets que arriben per correu o per serveis de missatgeria o per recollir medicaments a les farmàcies, quan existeix la recepta electrònica i el malalt no pot retirar-los.

Temes:

DNI