ESCÀNDOL AL JAPÓ

Una clienta de McDonald's a Osaka va trobar una dent humana a les patates fregides

L'anàlisi de la troballa confirma que la peça dentària correspon a una persona que va rebre medicació

La multinacional rep dures crítiques després de diversos incidents d'aquest tipus en establiments nipons

Cartell d’un restaurant McDonald’s.

Cartell d’un restaurant McDonald’s. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Una dent humana a les patates fregides. Sis mesos després del succés, la companyia McDonald's ha reconegut públicament que la clienta d'un establiment d'Osaka (Japó) va localitzar efectivament una peça dentària humana al menú, cosa que confirma l'onada de polèmica que envolta la multinacional nord-americana al Japó després de diversos incidents similars. La inesperada i desagradable troballa es va produir el 26 d'agost. Els responsables de l'establiment van demanar disculpes immediatament encara que no van tornar els diners a la clienta. Ara es confirma que la dent era humana, encara que no se sap com va arribar a les patates. 

Notícies relacionades

L'afectada va encarregar una anàlisi de l'"objecte estrany" a un laboratori extern que va confirmar que es tractava d'una dent humana "que havia rebut tractaments mèdics amb anterioritat". "Tinc un fill petit i em fa por pensar que se l'hagués pogut empassar i asfixiar-se", explicava per telèfon a TBS la indignada clienta.

McDonald's al Japó està tocada pels escàndols. Els mitjans nipons recorden que un altre establiment de McDonald's va servir uns 'nuggets' de pollastre amb dos trossos de bossa de plàstic. I un altre material d'aquest tipus també es va colar en una altra ocasió en una crema gelada servida a un McDonald's de Koriyama. La multinacional va patir desproveïment de patates fregides al Japó per una protesta als ports dels Estats Units i el juliol passat va haver de suspendre la importació i venda a l'arxipèlag de tots els productes fets amb pollastre procedents de la Xina, on Husi Food Company, filial del grup nord-americà OSI Group situada a Xangai, utilitzava carn caducada.