LES PRIMERES HORES DEL 2015

El primer català de l'any és una nena, la Noèlia, nascuda a Tortosa

La bebè, que ha nascut quan passaven 32 segons de la mitjanit, també és el primer d'Espanya

La nena és de Tarragona i va arribar al món quan passaven 32 segons de la mitjanit. / EFE / JAUME SELLART / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El primer català de l'any 2015 és una nena, es diu Noèlia, i ha nascut quan passaven 32 segons de la mitjanit, a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa (Tarragona), segons ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat.

La nena ha nascut per cesària i ha pesat 2,765 quilos. Tant ella com la mare es troben bé. Noèlia Martí Benet és la segona filla de la Raquel i l'Òscar, una parella de Roquetes que ja tenen un nen, l'Unai, de 4 anys. La família ha rebut aquest matí la visita del conseller de Salut, Boi Ruiz.

La Noèlia també és el primer nadó nascut a Espanya. El segon naixement s'ha produït a Madrid quan passaven set minuts de la mitjanit. Ha estat també una nena que ha pesat 2,850 quilos i ha nascut a l'Hospital de Torrejón de Ardoz.

MOHAMED, EL PRIMER A BARCELONA

Pel que fa a la demarcació de Barcelona, el primer bebè és un nen que es diu Mohamed, d'origen pakistanès, que ha nascut a les 00.50 a l'Hospital Clínic de la capital catalana. Ha pesat 3,10 quilos i ha nascut de part natural. No hi ha imatges del nen perquè la família no ha volgut rebre els mitjans.

Notícies relacionades

El primer nadó de les comarques de Girona ha estat l'Alba, una nena que ha nascut per cesària, perquè venia de natges, a les 03.36 hores a l'Hospital Josep Trueta de Girona i que ha pesat 2,880 quilos. La nena ha fet córrer els seus pares, que han hagut de deixar el raïm sobre la taula i sortir corrent quan la mare, la Sílvia, ha començat a notar contraccions. "L'esperàvem per d'aquí 15 dies i encara que ho teníem tot a punt hem hagut de córrer", ha explicat el pare, el Josep.

Unes hores més tard, a les 09.40 hores, ha nascut el primer nadó de la demarcació de Lleida. És una nena que es diu Tilda, que ha pesat 3,620 quilos. Ha nascut de part natural.