LES PRIMERES HORES DEL 2015

Més de 70.000 persones reben l'Any Nou amb l'Ésser del Mil·lenni

La Fura dels Baus presenta un espectacle trencador davant les fonts de Montjuïc

La celebració de la primera nit del 2015 s'ha saldat sense incidents greus

Espectacle trencador de les Fura dels Baus davant les fonts de Montjuïc.

1
Es llegeix en minuts

Més de 70.000 persones han acomiadat el 2014 i rebut el 2015 disfrutant d'un trencador espectacle de la Fura dels Baus, que ha combinat arts escèniques i visuals, música en directe, aigua, foc i pirotècnia, a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona. Els assistents han comprovat la màgia de la posada en escena del muntatge de l'Ésser del Mil·lenni, que ha aconseguit  consolidar la capital catalana com a escenari de creació i innovació per celebrar el Cap d'Any.

La Fura ha tornat a donar vida a l'Ésser del Mil·lenni, una espectacular escultura de ferro amb forma humana de més de 15 metres, que representa l'esperit de la ciutat. Les campanades han començat amb música en directe i percussions, que han donat pas a la construcció d'una torre humana per part de castellers de la ciutat.

FOCS ARTIFICIALS

Els focs artificials tampoc han faltat i el públic ha vibrat amb un espectacle que ha requerit la posada en escena de més d'un centenar d'actors i artistes especialitzats en espectacles verticals. Junts han escalat per l'interior de l'escultura metàl·lica, creant un batec de cor que ha donat vida a l'Ésser del Mil·lenni per donar la benvinguda al 2015.

Per l'organització, aquest espectacle s'ha convertit en un esdeveniment únic que ha posicionat Barcelona com una de les capitals mundials de la creativitat, la innovació i l'avantguarda.

NIT TRANQUIL·LA

Notícies relacionades

Després de l'espectacle, la festa ha continuat, ja a nivell privat, en diferents punts de la ciutat. La nit ha estat en general tranquil·la i no s'han registrat incidents greus, segons ha informat aquest matí Protecció Civil.  Malgrat això, el telèfon d'emergències ha rebut 2.221 trucades fins a les 09.00 hores d'aquest matí, la majoria relacionades amb actes d'incivisme o per assistències sanitàries. A les carreteres catalanes no s'ha registrat cap accident mortal, segons el Servei Català de Trànsit.

Està previst que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, faci un balanç oficial aquest migdia.