BALANÇ DE LES PRIMERES HORES DEL 2015

La nit de Cap d'Any, més tranquil·la que un cap de setmana normal

Hi ha hagut 35 detencions, menys que un dia corrent, i no s'ha produït cap accident greu a les carreteres

El conseller Espadaler fa balanç de la nit de cap d’any. / ACN

1
Es llegeix en minuts

La nit de Cap d'any ha estat més tranquil·la que un cap de setmana normal. Així ha resumit com han transcorregut les celebracions per acomiadar el 2014 i rebre el 2015 el conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, que ha explicat que la nit s'ha saldat amb 35 detinguts, 19 menys que el Cap d'Any passat.

"Ha transcorregut amb més normalitat que un cap de setmana", ha afirmat Espadaler als mitjans de comunicació. El conseller ha destacat que no totes les detencions han estat relacionades directament amb les festes i ha subratllat que en un cap de setmana corrent la policia sol detenir 58 persones, mentre que la xifra d'un dimecres normal els detinguts són al voltant de 45.

Els Mossos d'Esquadra han portat a terme 74 controls policials en què han realitzat 1.409 proves d'alcoholèmia, el 5,6% de les quals han donat positiu. Aquesta xifra és similar a la d'un cap de setmana normal.

"ACTITUD CÍVICA"

Espadaler ha celebrat que no hi hagi hagut cap víctima mortal ni cap ferit greu a les carreteres catalanes, i ha ressaltat que ni els Bombers de la Generalitat ni Protecció Civil han registrat cap servei destacable. Entre les vuit del vespre de dimecres i les deu del matí d'aquest dijous els bombers han portat a terme 84 serveis, especialment per problemes en llars de foc.

Notícies relacionades

Per vetllar per la seguretat, Interior va destinar 3.965 agents dels Mossos d'Esquadra a prestar diferents serveis, a més dels 357 que han estat destinats en dispositius de trànsit.

El conseller ha agraït "l'actitud cívica i l'exercici de responsabilitat" dels ciutadans en aquest Cap d'Any.

Temes:

Cap d'any