Aterra a Libèria l'avió que repatriarà el sacerdot espanyol malalt d'Ebola

L'Airbus 310 medicalitzat està preparat per traslladar amb seguretat tres pacients amb risc de contagi, indica a Twitter el Ministeri de Defensa

El personal que hi ha viatjat decidirà sobre el terreny si també porta la monja que no està infectada

Imatges de l’interior de l’Airbus 310 medicalitzat amb què s’està repatriant Miguel Pajares. / EFE / VÍDEO: ATLAS

Imatges de l’interior de l’Airbus 310 medicalitzat amb què s’està repatriant Miguel Pajares.
Sanitat assegura que estan concentrats a fer la repatriació amb les millors garanties per al pacient i per a la població

/

2
Es llegeix en minuts

L'avió que repatriarà Miguel Pajares, el religiós espanyol dels germans de Sant Joan de Déu que ha donat positiu en les proves del virus Ebola, ha arribat aquest dimecres a Libèria al voltant de les 16.30 hores (hora local, les 18.30 a Espanya), després de més de cinc hores de vol, i té previst el seu retorn al llarg del dijous.

L'Airbus 310 havia sortit aquest dimecres poc abans de les 13.30 hores de la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) rumb a Libèria. L'aparell medicalitzat ha sortit amb els mitjans necessaris per traslladar amb seguretat tres pacients amb risc de contagi, indica a Twitter el Ministeri de Defensa.

Segons ha informat el Ministeri de Defensa mitjançant un comentari del seu compte de Twitter, l'Airbus A-310 de la Força Aèria espanyola, que estava preparat per sortir des de la matinada, ja vola cap al país africà.

L'aparell ha estat equipat amb totes les mesures de seguretat segons els protocols que marca l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Hi va personal especialitzat en defensa i sanitat. La Força Aèria espanyola té dos Airbus A-310, que normalment són utilitzats per transportar autoritats del Govern i de la Casa Reial, encara que també es fan servir per a relleu de tropes.

Fonts del Ministeri de Sanitat han subratllat que els riscos d'un possible contagi al portar el religiós a Espanya són "molt baixos" i han insistit que el trasllat es farà seguint els protocols de màxima seguretat fixats per l'OMS.

Miguel Pajares continua, amb sis companys més --entre ells, una religiosa amb nacionalitat espanyola--, aïllat a l'Hospital Sant Josep de Libèria des de divendres passat. En aquest hospital va morir dissabte passat el seu director, el germà Patrick Nshamdze, després d'haver contret l'Ebola.

Repatriació decidida dimarts

Després de conèixer ahir el diagnòstic, l'orde religiós de l'espanyol va sol·licitar la repatriació, que es va decidir en una reunió en què han participat els ministeris de Sanitat, Defensa i Interior, i en què també han participat representants de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament(AECID).

Pajares, toledà i de 75 anys, continua aïllat des de divendres passat en aquest centre hospitalari, tancat després de la mort del seu director, el germà Patrick Nshamdzea, a qui el religiós espanyol va cuidar.

Notícies relacionades

L'organització Juan Ciudad ONGD, que està informant de la situació dels religiosos afectats, va informar que també han donat positiu en el test del virus d'Ebola les germanes missioneres de la Immaculada Concepció Chantal Pascaline Mutwamene (congolesa) i Paciencia Melgar (guineana), i que la situació de les sis persones aïllades és "greu".

En canvi, s'ha descartat que la germana Juliana Bohi, d'origen guineà i amb passaport espanyol, presenti els símptomes característics de l'Ebola i el seu estat ha millorat.

Temes:

Libèria Ebola