L'avió medicalitzat sortirà al migdia per repatriar Miguel Pajares

Sanitat insisteix que els riscos de contagi són "molt baixos"

El religiós espanyol Miguel Pajares (dret), a l’Hospital Sant Josep, de Monròvia (Libèria), la setmana passada.

El religiós espanyol Miguel Pajares (dret), a l’Hospital Sant Josep, de Monròvia (Libèria), la setmana passada. / EFE

1
Es llegeix en minuts

Un Airbus A-310 del 45 Grup de l'Exèrcit de l'Aire medicalitzat sortirà aquest dimecres cap al migdia des de la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) amb destí Libèria per repatriar el religiós espanyol Miguel Pajares, infectat pel virus de l'Ebola.

Segons han confirmat a Efe fonts del Ministeri de Defensa, l'avió militar, medicalitzat i amb totes les mesures de seguretat pertinents, està preparat a la base aèria des de les cinc de la matinada.

El sacerdot continua aïllat a l'hospital Sant Josep de Monròvia, a Libèria, amb cinc persones més de l'orde hospitalari de Sant Joan de Déu (OHSJD) després de confirmar-se que té l'Ebola.

La repatriació, segons han assenyalat fonts del Ministeri de Sanitat --que han explicat que els riscos d'un possible contagi són "molt baixos"-- es farà seguint els protocols de màxima seguretat estipulats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Després de conèixer ahir el diagnòstic, l'orde religiós de l'espanyol va sol·licitar la repatriació, que es va decidir en una reunió en què han participat els ministeris de Sanitat, Defensa i Interior, i en què també han participat representants de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament(AECID).

Pajares, toledà i de 75 anys, està aïllat des de divendres passat en aquell centre hospitalari, tancat després de la mort del seu director, el germà Patrick Nshamdzea, a qui el religiós espanyol va cuidar.

Notícies relacionades

L'organització Juan Ciudad ONGD, que està informant de la situació dels religiosos afectats, va informar que també han donat positiu en el test del virus de l'Ebola les germanes missioneres de la Immaculada Concepció Chantal Pascaline Mutwamene (congolesa) i Paciencia Melgar (guineana), i que la situació de les sis persones aïllades és "greu".

En canvi, s'ha descartat que la germana Juliana Bohi, d'origen guineà i amb passaport espanyol, presenti els símptomes característics de l'Ebola i el seu estat ha millorat.

Temes:

Libèria Ebola