Protecció Civil passa a fase d'alerta l'Inuncat per les pluges intenses

Els aiguats tornen a castigar el Maresme

Restablerta la circulació de trens entre Vilassar i el Masnou

Efectes de la pluja a Vilassar de Mar i Cabrera de Mar. / EFE / ACN

1
Es llegeix en minuts

Protecció Civil de la Generalitat ha passat aquest dimarts a fase d'alerta el Pla Inuncat d'inundacions per les precipitacions intenses amb vent i calamarsa que poden afectar les comarques del Barcelonès, el Maresme, el Vallès Oriental i Occidental les pròximes hores.

Segons ha informat Protecció Civil en un comunicat, el Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat que es poden registrar pluges de més de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts en aquestes quatre comarques.

El telèfon d'emergències 112 ha atès des de les dues del migdia per incidències derivades de la pluja 45 trucades, la majoria al Maresme, i se n'han derivat 32 als Bombers de la Generalitat, que han treballat en inundacions de baixos i terrasses i per retirar algun arbre caigut.

Els trens ja circulen

La R-1 de Rodalies ha restablert cap a les 17.40 hores la circulació de trens entre les estacions de Vilassar i el Masnou després que quedés interrompuda durant una hora per les pluges, ha informat Renfe.

Uns tendals havien caigut sobre la catenària a causa de les fortes pluges i han provocat la interrupció del servei. Els trens encara circulen amb una hora de retard sobre el seu horari habitual per aquesta circumstància.

Mentre es retirava el tendal i altres objectes caiguts a la catenària, molts usuaris han hagut de baixar a les estacions de Mataró i Ocata, on s'han acumulat nombroses persones esperant que es restablís el servei de ferrocarril.

Avisos als bombers

Els Bombers de la Generalitat han informat, per la seva banda, que s'han rebut 32 avisos entre les dues del migdia i les quatre de la tarda, 21 al Maresme, per acumulació d'aigua a baixos de vivendes i rieres.

A més, a Mollet del Vallès, Badalona i Mataró el fort vent que ha acompanyat el temporal de pluja ha fet caure alguns arbres, que han afectat vehicles aparcats però no han provocat danys personals.

Notícies relacionades

Un dels arbres ha aixafat dos vehicles, i això ha fet que quedés tallat un dels accessos a l'Hospital de Mataró, al qual es podia accedir per una altra de les seves entrades.

Segons la predicció del Servei de Meteorologia de Catalunya, la pluja i les tempestes afecten el litoral i prelitoral central de Catalunya, amb una intensitat feble i moderada, encara que localment fortes, com ha passat a la localitat de Pineda de Mar, on ha caigut calamarsa.

Temes:

Pluges